شماره موضوع : ۰۰۸۷
از ابزار های کنترل یکی از ابتدایی ترین و مهمترین آنها شاقول است. شما با این ابزار کنترل میکنید که یک دیوار سفت کاری یا نما کاملا عمودی کار شده یا نه، همچنین قبل از اینکه کار نما را شروع کنید بیشترین بیرون زدگی را کنترل کرده و مطابق با آن نما را کار می کنید …
شاقول را با یک تکه آجر و ریسمان کار بنایی هم می شود به طور اضطراری ساخت و استفاده کرد همچنین اگر ریسمان هم نبود، یک تکه سنگ را از بالا رها کنید و امتداد آنرا ببینید اگر آن هم نبود …
ممنون استفاده کردیم
خیلی ممنون
بله درسته ، یه کم سخته ، ولی به جاش ارزونه.
برای سطوحی که باید از کار فایله پیدا کنن ، من تو کارگاه یه چوب بریدم که سطح مقطعش مستطیلی است و طول خود چوب بعلاوه فاصله نصف قطر خودکار لیزری را دقیقاً برابر ۲۰ سانتیمتر کردم و میزارمش رو قطعه کار (ستون یا دیوار یا نما)، بنابراین هر جا را که بخوام شاقول کنم ، یک خط کشی بیست سانتی میزارم و لیزر رو روشن می کنم ، تا دقت میلیمتری اشکا کار مشخص میشه!
البته یک نکته دیگه ، این لیزرهای ارزون قیمت وقتی بیست سیمتر میندازی اونورتر دایره اونها (Pointer) بزرگ میشه.بنابراین باید وسط وسط را دقیقاً اندازه بگیرید تا مقدار صحیح رو به شما بده.البته توی این تا طول ۱۰۰ متر به مشکا حادی بر نمیخورین.
یکی دیگه از میزتاش اینه که بعد از ظهر ها و شب ها هم می تونین باهاش کار کنین.مثل روزهای زمستانی که هوا زود تاریک میشه ، یا مثلاً شب های قبل از بتن ریزی.
مهندس جان من می دونم که بعضیها مثل من اون قضیه شاقول لیزری رو در اجرا خوب نفهمیدن ولی روشون نمیشه بپرسن. من کمی فکر کردم اگه حجم خودکار مکعب مستطیلی شکل باشه می شه چسبوندش به دیواره قالب و نقطه نورش رو کف طبقه علامت زد اگه فاصله محل نقطه نورانی تا قالب با فاصله لامپ لیزر تا قالب یکی بود در یک جهت شاقوله ولی خودکارها معمولا بدنشون انحنا داره و هنوز روش کار برام مبهمه . بالاخره من بازم فکر می کنم ولی اگه توضیحی می تونید بدید ممنون می شم.
می توان بر اساس بیشترین بیرون زدگی نما را دفورمه طراحی کرد ، یعنی طراح معمار طرح را بر اساس شکل موجود طراحی می کند .قسمت های اضافی بیرون زده را هم می توان با هیلتی یا اره بتن (Concrete Saw) از بین برد.ولی اگر ستون هارو کج اجرا کرده باشید دیگه …. فقط راحش بازی کردن با خط و خطوط معماری ، استفاده از ترمو وود و سنگ قیچی و اینجور چیزاس که تا حد ممکنه بالانس گرافیکی رو به وجود بیاره و دید رو بدزده.
پیشنهاد میشه منهای کنترل عمودی شاقول بودن نما ، تکه تکه به طور ضبدری هم نما کنترل شود.بدین منظور می توان با خیال راحت تری کار کرد.بدانید که گاهی وقتی احساس و دید شما می گوید نما کج است ، در آن زمان حتماً آن شک را جدی بگیرید و دوباره کار را چک کنید.
اگر می خواهید جایی را برای تراز بودن با شاقول چک کنید ، یک شاقول تمیز با سر با وزن زیاد صرفاً همراه خودتون داشته باشید.با اون تراز خودتون کار کنید ، از چند جای مختلف تراز کنید .
یک توصیه هم می کنم ، هیچ توجهی به حرف های اوستا کاران نکنید ، یه کارگر دم دستی داشته باشید (نگهبان گزینه خوبیه) و کارهاتون رو با اون بکنید ، کنار اوستا کاران که وایسید فقط حرف مفت میزنند و می گویند لازم نکرده تو کار مارو چک کنید ، دیگه از ما گفتن بود ، استراتژی رفتار کارگاهی با خودتان است ، می توانید گوش ندهید کارتان را بکنید ، می توانید برید تو شکمشان (البته اگر یه جایی سوتی بدهید اونا میان تو شکمتون و اولاً برای این لحظه صبر می کنند!) و یا از در رفاقت بیان جل و و یا هر روش دیگری.مهم اینه که کنترل کار درست انجام بشه.
خیلی جالب بود تا حالا به همچین روشی فکر نکرده بودم
سلام
هنرمند اونی نیست که میره توی NASA که همه چیز گل و بلبله ، هنرمند اونه که این خراب شده رو درست کنه.اون وقت میشی مثل ائمه.اونهام همینکارا رو می کردن.
من همیشه اهل سلوشن دادن هستم ، اونم با شرایط سخت ایرانی.
من تو کارگاه همیشه یک خودکار جیبی ۳۰۰۰ تومانی دارم که تهش تست اسکناس و لیزر بازی بچه هاست.
دیوارها و ستون های بتنی را می توانید با دقت میلیمتر با این وسیله شاقول کنید.
کسی که اجرایی باشد میداند ، شاقول کردن ستون های بتنی اون هم تو طبقات ۴ تا ۵ فک انشان را پیاده میکند ، چرا که اگر کف زمین باد به صورت نسیم باشد ، اون بالا میشه طوفان حضرت نوح.بنابراین شاقول بی شاقول.در حر حال سلوشن من اینه ، در ضمن همیشه از دو جهت X و Y شاقول کرده و بعد از شاقول کردن باز هم از دور با چشم کار خودتونو وارسی کنید.
انشاء ا.. که مفید واقع گردد.
راستی ، اگر شاقول لیزریتون گم شد یا حضرات افاغنه پیچوندنشون ، اصلاً سکته نمی کنید ، ۱ دونه دیگه می خرین!!!