این مطلب در حاشیه گفتگوی دو دوست، درباره ارائه مباحث کارگاه در کنار مطلب ماسه در زیر کار ارائه شده، گفتگویی که شاید با اندکی مرتب سازی خود به عنوان یک مطلب خواندنی ارائه شود.
با اینکه از کارگاه های ساختمانی زیادی دیدن کرده بودم و در شرکتهای طرح و ساخت فعالیت داشتم، چند سال پیش و پس از سالها تهیه نقشه های اجرایی ساختمان، خود را در میان کارگاهی بزرگ، روبروی نمایی که سالها قبل خود هاشورش را زده و اندیشیده بودم که این هاشور را روزی کسی اجرا خواهد کرد، تنها یافتم.
شاید آن لحظه که دوستی پرسیده بود این یک بخش کوچک چگونه اجرا می شود، هرگز فکر نمی کردم همین سوال را در پای نمایی که اینک جان گرفته و روبرویم ایستاده بود از من خواهند پرسید … وقتی کسی هست که شما به او نقشه را می دهید و او اجرا می کند، احساس می کنید که کار باید به همین شکل و شاید هم بهتر از آن انجام می گرفت، ولی وقتی شما هستید و یک کارگر ساختمانی … و یک دیوار، ناگهان فضا برایتان عوض می شود …
مسائلی هستند بسیار بسیار ساده که همیشه با نقشه های ما اجرا می شوند، ولی آیا شما یک دیوار ساده را گونیا کرده اید؟ (منظورم شمای نوعی است) چگونه از موجدار شدن دیوار با اینکه شاقولی هم هست جلوگیری می کنید؟ اگر سنگ ۴ سانتی ندارید چگونه کف پنجرهها را کار می کنید؟ چگونه از لب پر شدن سنگها جلوگیری می کنید؟ چگونه تراز کف معماری که مبنای بسیاری از فعالیتهاست را استخراج می کنید؟ … چگونه خطای یک تراز را مشخص می کنید؟ شاقول … بله شاقول! چگونه کار می کند؟ تراز لیزریِ خود تراز چیست؟ اینها و ده ها سوال دیگر که سالها و در هنگام دانشجویی ذهن مرا درگیر خود کرده بود، مرا بر آن داشت که مطالبی بسیار ساده را در اختیار دوستان قرار دهم.
از ابتدا این چالش وجود داشت که این مطالب چقدر می تواند علمی باشد؟ یکی از پاسخها این بود که ما آنچه را داریم اجرا می کنیم را در اختیار دوستان قرار خواهیم داد. حال یا همچون سقف کاذب کناف به تمامی با استانداردهای آن آشنایی داریم ( که آنهم شرایط اجرا اجازه رعایت خیلی از آنها را نمیدهد)، و یا همچون ملات بنایی مواردی کلی ولی مهم از آنرا ذکر خواهیم کرد.
در این رهگذر بر کمک اساتید درگیر ماجرا بسیار حساب شده بود و در بسیاری موارد هم بازخوردهای ارزشمندی از سهراب تکبیری ( مثلا در مطلب زمانبندی صحیح یا سنگ کنار پله) یا محمد رضا مجاهدی (مثلا در سقف کاذب تکنو خلاق) و یا از the same ( در ماسه در زیر کار یا اسکوپ سنگ نما) دریافت کردیم که هم برای ما ارزشمند بود و هم برای خوانندگان.
حال دعوت می کنم گفتگوی بسیار آموزنده دو دوست گرامی آقایان محمد رضا مجاهدی و the same (علیرضا چرا اسمتو نمی نویسی … ریا نمیشه بگو با هم آشنا بشیم) در پای مطلب ماسه در زیر کار را مطالعه کنید. این گفتگو چند تلنگر بود یکی برای کاملتر کردن مبانی اطلاعاتی این ارائه ها و دوم برای اینکه مبانی کاری کارگاه معمارشیتکت را یکبار دیگر مرور کنیم …
– ارائه تصاویری زنده از اجرای روز ایران
– ارائه نکاتی که در نگاه نخست پیش پا افتاده به نظر می رسند
– بهره بردن از بازخورد دوستانی که درگیر اجرا هستند
– رعایت سادگی در نوشته ها
و اما درباره موضوع سوم: از همه دوستانی که به نحوی با اجرا درگیر، یا به آن علاقهمند هستند دعوت شده و می شود که بازخوردها و تجربیات خود را درباره اجرا با ما به اشتراک بگذارند. خصوصا درباره مسائلی که بدیهی و پیش پا افتاده به نظر می رسند. امکان ارسال تصاویر کارگاهی و نوشتن مطلب، از طریق عضویت و به همین منظور فراهم شده. اینجا قصد نداریم اشتباهات طنز آلود اجرا که در برخی وبگاه های اینترنتی و جهت خنده ارائه می شود را ارائه کنیم. مسائل جدی ولی زبان ساده است.
پس دیگر بهانه ای نمی ماند. اجازه ندهید که ما گوینده و شما شنونده محض باشید. ما دست همه دوستان را به هر شکلی می فشاریم. می ماند یکی دو نکته، در خصوص رعایت استانداردها، اینجا همه تلاش ما بر رعایت حداقل استانداردهای مقررات ملی و نشریات برنامه و بودجه ایران است، اما از اینکه تصاویری از کارگاه های دوستان ببینیم که استانداردهای بالایی در آن اجرا شده، خیلی خیلی خوشحال می شویم و برای همه ما آموزنده خواهد بود.
همچنین بازخوردها و دیدگاها را همانگونه که میدانم خوانندگان هم می خوانند، خط به خط و چند بار خوانده می شود و تا جایی که ممکن باشد به کار گرفته می شود. کتابهای معرفی شده شما در یک برنامه برای همه دوستان معرفی خواهد شد و …
سخن آخر اینکه خیلی وقتها ما در انتظار تحقق بخشیدن به یک رویای بزرگ و کامل، از برداشتن یک گام کوچک ترسیده ایم. حال ما این گام را برداشته ایم؛ شما با معلومات خود ما را کامل کنید.
چه جالب! همین امشب به آقای مطلق داشتم می گفتم از آقای تکبیری مدتیه خبری نیست. مطالب و بحث های خوبی از ایشون تو این سایت هست که من هم استفاده کردم. از همین فرصت استفاده می کنم و خدمت این دوست بزرگوار سلام عرض می کنم
کار جالبی را شروع کرده اید ….موفق باشید