اسکوپ سنگ نما

اسکوپ سنگ نما

شماره موضوع : ۰۰۸۳

در گذشته های دور و نزدیک، اتصالات دوغابی سنگ با نما به این شکل بود که پس از مدتی سنگهای با جذب آب کمتر مثل گرانیت از نما جدا می شد و می افتاد روی سر خلق اله … پس از آن کار احمقانه ای انجام گرفت به این شکل که سنگ را به نما پیچ و رولپلاک می کردند و پیچ پس از مدتی زنگ می زد و … می شد به کار.

برای جلو گیری از این مسایل در حال حاضر راههای مختلفی وجود دارد یکی از آنها اسکوپ سیمی سنگ به نماست که اجرای آن دقیقا مطابق است با جزییات ارائه شده از سازمان برنامه و بودجه. مطابق شکل در لبه های سنگ شیارهایی داده شده و سیم اسکوپ از آنها رد می شود، فاصله بین سیم تا سنگ را قطعات کوچک سنگ قرار می دهند و لقمه می نامند، وظیفه اینها فاصله اندازی است تا سیم کاملا در داخل ملات یا دوغاب قرار گیرد…

نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد ضخامت سیم است که ۱.۵ تا ۲ میلیمتر باید باشد، ضخامتهای کمتر از آن را باید به صورت دولایه به کار برد و اصطلاحا سیم باید قادر باشد وزن سنگ را تحمل کند همچنین باید کشیده و محکم باشد، اتصالات شل و ول مورد پذیرش نیست. نکته دوم گالوانیزه بودن سیم است که برای آزمایش قطعه ای از آن را باید در آب قرار داد، سیمهای چینی گالوانیزه نیستند و به سرعت زنگ زده و می پوسند، و در بد ترین حالت رنگ زرد زنگ زدگی در برخی سنگهای چینی به داخل سنگ نفوذ می کند و …

کلیدواژه : سنگنما
565

پر کن پیاله را، کین جام آتشین ... دیریست ره به حال خرابم نمی برد

دیدگاه کاربران
  • اسماعیل ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ / ۵:۴۰ ب٫ظ

    در مورد اسکوپ کششی هم مطلب بزارید

  • محمد ۲ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۱:۳۶ ب٫ظ

    منظور جناب aligoolakh از حالت لوله‌های پوش فیت بجای اسکوپ چیه؟ یعنی دقیقا چیکار باید کرد و چه قاب باکسی تهیه کنیم؟

  • یلدا ۲ خرداد ۱۳۹۲ / ۳:۱۹ ب٫ظ

    میشه کتابی معرفی کنین که زبانمون قوی نیست هم بتونیم بخونیم؟

    • مهدی مطلق ۲ خرداد ۱۳۹۲ / ۶:۲۴ ب٫ظ

      بله کتاب ABC Englidh یه کتابه برای مبتدی ها که از حروف و کلمات اولیه شروع می کنه.

  • aligoolakh ۲ بهمن ۱۳۹۱ / ۸:۳۹ ب٫ظ

    البته به خاطر این سیستم برخورد من توضیحات تکمیلی را به خود حضرات می سپارم.
    دوست عزیز ، زمانی که کسی حرفی میزند ، سعی کنید عوض آنکه مثل رفتار ایرانی های اصیل او را له و لگد مال کنید ، چیزی از او یاد بگیرید.این غرور مریض وارانه ما ایرانی هست که کار دست ما میدهد.خدا رو بنده نیستیم.فکر میکنیم ، ی موجود فرا زمینی هستیم.همش کل کل می کنیم.
    تو ورزش ما نگاه کنید ، همش کشتی وزنه برداری کاراته کنگ فو اول میشن ، چرا؟چون مشارکت نداریم.هیچکی رو آدم حساب نمی کنیم.از همین جاست که حکومت و جهان اول سر ما سوار است.نمی خوام بحث سیاسی کنم.شما فکر می کنید مثلاً من اگر حرفی می زنم یا راهنمایی می کنم یا انتقاد می کنم یا رفرنس معرفی می کنم، کاپ قهرمانی به من مید هند؟یک سال مصرف محصولات تکدانه؟ یا مثلاً دنبال GF هستم؟ نه به خدا.اینجا اون کلاس های مسخره دانشگاه که برای ضایع کردن استاد و همشاگردی ها حرف میزنیم.یا مثلاً فلان دختر یا پسر نظرش به ما جلب بشه.اینجا جای دیگه ای هست.هر کی حرفی میزنه به جای کل کل ازش یاد بگیرید.شاید بدبخت چیزی بلده.
    البته روسای این وب سایت که من تا حدودی میشناسن ، همون برای من بسه.اصولاً وقتی آدم از خودش مطمئن باشه زیاد زور نمیزنه که خودشو اثبات کنه.
    من آدم رکی هستم ، شاید بدتون بیاد ، ولی رک بودن بهتر از تعارف و دورو بازی است.بهر حال هر کسی یه جوریه.
    ————-
    این وب سایت محفل خوبیه ولی باید از بیان پی ریزیش عوض بشه ، دسته بندی ها باید یه چیزی شبیه ایران سازه بشه ، البته با ۱۰۰ تا تغییرات.اون وقت میشه به صورت سیستماتیک کار رو پیشرفت داد.قوانین باید وضع بشه.کلی کار داره ، وا … به این راحتی ها ها نیست.
    بهتره تو این زمینه از فروم ها انگلیسی طبعیت کنید و بعدش ایرانیزش کنید ، یه جوریایی همون دزی معکوس (با کلاسش میشه مهندسی معکوس).
    مهمترین مساله تو این وب سایت، استفاده از مهندسانی است که در خارج کشور به طور حرفه ای کار میکنند ، وجود امکانات شیرینگ حرفه ای مولتیمدیا ، کسی که کارهای اجرایی را درست و بر طبق استانداردهای آمریکایی یا انگلیسی به طرز صحیحی انجام میده.اینها خیلی مهم هستند ، چون تو دانشگاه و کارگاه هایی که کار میکنیم ، نمونه صحیح رو نمی بینیم.بعد وضعمون میشه ینجوری.
    یک مساله دیگر اینه که این روحیه ایرانی بازی و مسخره کردنمون و ضایع کردنمون را بزاریم کنار.بیایم سعی کنیم سازندگی کنیم تا مخالفت.به خدا این راه پیشرفت ما هاست.پیشرفت باید اصولی ، مداوم و سیستماتیک باشه.توجه داشته باشید که آزموده را آزمودن خطاست.
    ایشا … که باز به کسی بر نخوره.

    • ammar ۲۲ تیر ۱۳۹۳ / ۹:۵۹ ق٫ظ

      چرا فکر می کنید همه ی سایتها باید مثل هم باشند؟ این تنوع و بخشندگی در ارائه ی مطالب واقعا ارزشمنده

  • محمدرضا مجاهدی ۲ بهمن ۱۳۹۱ / ۷:۵۶ ب٫ظ

    سلام به دوستان. حدسم درست بود. the same با نام متفاوتی مطلب می نویسه. ممنون از توضیحاتتون. فکر کنم با امکاناتی که آقای مطلق فراهم کرده امکان ارسال یک نوشته توام با عکس وجود داشته باشه. من خودم تصمصم گرفتم تو برخی زمینه ها که می تونم از این فضا استفاده کنم و یک نوشتار با عکس هاشو بذارم تو سایت. به نظرم دوستانی که می تونن این جا رو به پاتوقی برای ارائه مطالب مفید علمی و فنی در عرصه طرح و ساخت ابنیه تبدیل کنند. اتفاقا خیلی خوبه که دوستان عمرانی و سازه ای اینجا حضور دارند.
    باز هم ممنون که با حوصله در جواب دوست عزیزم آقا پرهام توضیحات مفیدی ارائه کردید

  • aligoolakh ۲ بهمن ۱۳۹۱ / ۷:۱۷ ب٫ظ

    بله به عمل کار بر می آید.حق با شماست ،
    ولی حرف شما بوی challenge میدهد تا راهنمایی گرفتن و دوستی.بیشتر به نظر می رسد قصد ضایع کردن این حقیر را دارید ، انشاء ا… که به مقصودتان برسید.همانطور که اون ده ها اساتید دانشگاه من در اون سالها داشتند.
    —————
    دوست عزیز اول برایم مهم است که بدانم آیا شما عمران خونده اید یا معماری.
    دوم ، مهم است که آیا شما به بحث Facade Design as Secoundry structural systems آشنایی دارید یا نه؟
    نما ساختمان را در کشور هایی که درست حسابی هستند طراحی می کنند ، به لحاظ یک سیستم که دارای لختی بالایی در هنگام زلزله می باشد.اگر بخوام مشخصاً خدمتتون بگم ، روش صحیح مدلسازی یک سری تکیه گاه های مفصلی از بار معادل نما به سازه می باشد.
    فقط یک تلنگر خیلی کوچولو بهتون بگم ، میدونستید این نماهای وحشتناک سنگینی که در تهران اجرا می کنید (اکثراً فقط در پیشانی جلویی ساختمان) چه Lumped Mass زیادی را به وجود آورده و سازه را نیازمند تحلیل دینامیکی می کند؟در واقع شک نکنید که در زلزله خوشبینانه یک شکست خارج از صفحه (اون هم احتمالاً تو فرق سر عابرین) خواهید داشت.دوست دارم بیشتر توضیح بدم ، ولی اینجا فروم معمارهاست و از بحث های سازه ای ، اون هم زلزله ، اون هم دینامیکی زلزله احتمالاً متنفر هستند.
    در هر حال ، تا اینجا که فقط تیوری گفتم.
    مهندس عزیز ، سرور ، نمای ساختمان یا Facade یا Cladding باید از خود سازه Isolate باشد ، و با Seismic Gap (که نمودینم به فارسی چی میشه) به سازه اصلی متصل بشه تا بتونه بالا پایین و چپ و راست بره و به اصطلاح تو زلزله بازی کنه.پس شما میاید با یک قاب جداگانه اون سازه نما را از سازه اصلی جداسازی می کنید.از این طریق می توانید به طرز عالی از رطوبت و نم ورودی به سازه مادر هم جلوگیری میشه.تا حالا ۲ تا مشکل رو حل کردیم.
    قسمت بعدی به کار بردن سنگ پلاک در نمای ساختمان است که هر جایی تو دنیا مثل ایران اینجوری سنگ کاری نمی کنن.
    سنگ بسیار شیک و خوب است ، تو ایران ما از آجر تزیینی و ترمو وود و نمای کامپوزیت هم استفاده می کنیم ، ولی نه به اندازه سنگ.خوب تولید کننده آن هم به طور گردن کلفتی در جهان هستیم.در هر حال ، زمانی که از یک متریال استفاده می کنیم ، باید طبیعت اون رو هم بشناسیم.سنگ لخت و سنگین و شکننده است.اگر اسکوپ ببندید ، پس فردا زنگ میزنه و کنده میشه (اینو خودم تو تخزیب ساختمان ها دیدم) ، اگر هم که پیچ رول پلاگ کنید ، ۱۰ سال بعدش به علت انقباض انبساط حرارتی از همون جا ترک بر میداره و می شکنه.خوب پس با متریال اعصاب خورد کنی رو به رو هستی.بهش بگی بالا چشت ابروه ، بهش بر می خوره.خیلی هم سنگینه ، اگر بیفته ، احتمالاً یا Local Progressive Collapse ایجاد می کنه ، یا می خوره تو سر مردم (که تو یکی از ساختمان های قدیمی سمت ما این اتفاق افتاد و ….).
    خوب پس چه کنیم؟راه حل مهندسی چیست؟
    اگر من به شما منبع معرفی می کنم ، برای اینکه نگید از خودت حرف میزنی ، با حرف رو به منبع معتبر ارجاع داد.
    عزیز دل برادر ، باید از حالت لوله های پوش فیت فاضلاب استفاده کنی ، یعنی اینکه بیای قاب های باکس مانندی رو کنار هم قرار بدی (که در تهران هم اینها رو می فروشن ، اینو دیگه برو خودت گیر بیار نگو من معرفی کنم!) بعد سنگ رو قالبی بزار توش ، دیگه نه میشکنه ، نه تکون کی خوره ، نه خورد میشه …….
    البته اینجا امکانات نقشه ارائه کردن ، فیلم و عکس وجود نداره ، وگرنه میشهبا جزییات بیشتری توضیح داد.
    انشاء ا.. که جواب شما را “به عمل کار بر آید ….” داده باشم ، چون برخی از همکاران ما از این سیستم استفاده می کنند و جواب هم گرفته اند.
    باز هم پیشنهاد می کنم ، انگلیسی خود را تقویت کنید عزیزان ، ضرر نمی کنید ، رفیق بی کلک گوگل ، هر چی از بپرسی ، هر ساعتی ، به هر حالی، بدون قیافه گرفتن و من و من کردن در ۰.۰۰۲۵ ثانیه بهت جواب میده.پس چرا سوالامونو از رفیق بی کلک نپرسیم؟!

    • مهدی مطلق ۳ بهمن ۱۳۹۱ / ۹:۳۶ ق٫ظ

      @aligoolakh, مشکل ارسال تصویر حل شد. در صفحه ارسال مطلب و از طریق دکمه افزودن پرونده چند رسانه ای. سپاس از شما

  • پرهام شکوهی ۲ بهمن ۱۳۹۱ / ۵:۵۳ ب٫ظ

    سلام خدمت همه دوستان بخصوص the same که گویا اینجا از همه مهندس تره بد نیست یه کمی از تجربیاتشون رو در اختیار ما هم قرار بدن . به جای رفرنس دادن به کتابهای انگلیسی (برای ما که انگلیسی بلد نیستیم) از تجربیات اجرایی خودشون در کارگاههای ایران و سلوشن هاشون در اختیار ما قرار بدن ، شاید ما هم در قرن ۲۱ به جای بستن سیم به سنگ از سلوشن ایشون بهره بگیریم …
    به عمل کار بر آید ………………

    • مجید ۴ اسفند ۱۳۹۱ / ۴:۰۵ ب٫ظ

      احسنت

  • the same ۲۸ دی ۱۳۹۱ / ۵:۴۵ ب٫ظ

    با سلام
    ممنون از دیدگاه شما نویسنده عزیز ، ولی اگر واقعاً قصد کار علمی و اصولی و مهندسی را دارید ، به خودتان کمی زحمت بدهید و کتابهایی چون کتابهای زیر را مطالعه فرموده تا مطالب مهندسی را ارائه بفرمایید :
    UBC (Uniform Building Code) in U.S.A 1997
    IBC (International building code) 2012
    AGG (Architectural graphic standards) John Wiley 2000
    ASTM guides to Facade design & construction sepcial publication
    Time Saver standards guide to Building Types 2nd edition
    AISC Design Guide-22 Facade Attachments To Steel Framed Buildings
    Façades Principles of Construction Ulrich Knaack, Tillmann Klein,Marcel Bilow, Thomas Auer ISBN 978-3-7643-7961-2 2007
    Architectural Detailing Function Constructibility Aesthetics edward allen
    SEAOC Seismic Design Manual – Vol 3 – Building Design Examples – Steel, Concrete and Cladding
    Cladding Performance on a Full Scale Test Frame EERI
    SCI-P-346 Best Practice for the Specification and Installation of Metal Cladding and Secondary Steelwork
    clading of buildings Fourth Edition Alan Brookes Maarten Meijs

    وقتی یک نگاهی به مراجع درست حسابی بیندازید ، اون وقت می توانید بقیه را درست راهنمایی بفرمایید.
    البته بسیار برایم جای تعجب دارید ، چرا که بسیارب از این مراجع در وب سایت خودتان نیز برای دانلود موجود است.
    در قرن ۲۱ در سال ۲۰۱۳ می فرمایید با سیم باید سنگ را در نما سفت کرد؟؟؟ واقعاً این یک سلوشن مهندسی است؟ لابد این اتصال ضد زلزله هم است؟
    پیش از پست زدن لطفاً اطلاعات خودتان را تکمیل بفرمایید.
    من رودربایستی با کسی ندارم ، حرف درست را باید زد ، چه بقیه خوششان بیاید چه بدشان ، همین نماهای گسیخته شده به صورت گسیتگی خارج از صفحه در زلزله های منجیل و بم جان بسیاری را گرفته است ، خیلی از اونها اسکوپ هم داشتند.
    شما وب سایتی با لرزش دارید عهده دار فرهنگ سازی مهندسی هستید ، وظبفه به شما ایجاب می نماید بیشتر تحقیق بفرمایید پیش از پست زدن.
    ارادتمند شما و تمامی مهندسین این مملکت

  • دشتی ۲۲ دی ۱۳۹۱ / ۱۰:۳۳ ب٫ظ

    کار فوق العاده ای می کنید که در اینترنت نمونه ای از آن ندیدم.با تشکر

  • میرغلامی ۲۲ دی ۱۳۹۱ / ۶:۴۲ ق٫ظ

    سلام مهدی جان
    این کارت تحسین داره. فقط حیفه به نظر من این مطالب رو یکجا با همین ادبیات طنز و ساده جمع کن و چاپش کن اسمش رو هم می تونی بزاری
    Architectural Details for Dummies

    • مهدی مطلق ۲۲ دی ۱۳۹۱ / ۸:۰۳ ق٫ظ

      @میرغلامی, سلام مرتضی جان، یک دنیا سپاس از این نظر مثبتی که داری، البته من این کار رو در اون حد نمی بینم که بشه جدی باش برخورد کرد … ولی این یه انرژی دوباره ای برای مرتب و آماده سازی دور بعدی جزییات رو بهم داد، چرا که با بازخورد کمی که داشت حس می کردم کار ناموفقی شده … باز هم سپاس

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسط
تومان