ماسه در زیر کار

ماسه در زیر کار

شماره موضوع : ۰۰۷۳

هر کاری، یک جور زیر کار در رفتن هم با خود دارد، مثلا در سنگ کاری کف، ریختن ملات کم آب و خشک باعث می شود که تنظیم سنگ راحت تر شود و سنگ شما کمتر نشست کند بنابراین سنگ کاران خیلی به این مساله علاقه دارند و شما باید تاکید کنید که ملات حتما به اندازه کافی شل و آبدار باشد و با ضربات چکش لاستیکی، دوغاب از کناره های سنگ بیرون بزند.

ماسه ریختن زیر کار هم همان مصداق ملات خشکه ولی گناه آن بزرگتر است… برای سنگهایی که در نما کار می شود گذاشتن ردیفهای خشکه چینی شده آجر پشت کار و نیز استفاده از ملات خشک تر مورد علاقه استادکاران گرامی است …

در کاشی کاری فارسی بر کردن وقت گیر است … در گچ شمشه ای کردن وقت گیر است … خلاصه برادرا به کارهای وقت گیر علاقه ای ندارند و شما موظف هستید که هر روز مسایل را زیر نظر بگیرید البته پس از یک بار تذکر، اگر دیدید دور از چشم شما باز همان خطا تکرار شد، تنها گزینه اخراج فرد خاطی است.

565

پر کن پیاله را، کین جام آتشین ... دیریست ره به حال خرابم نمی برد

دیدگاه کاربران
  • the same ۲۹ دی ۱۳۹۱ / ۷:۵۹ ب٫ظ

    من هم ارادتمند شما و تمامی مهندسین اینجا هستم.تمام تلاشم ، روز و شب آن است که بتوانم پیشرفتی در مهندسی عمران و معماری ایتجاد کنم.احتمالاً در اردیبهشت ماه با کتابهایم بهتر از حرف هایم جواب خواهم داد.مهم عمل انسان است ، نه حرف زدن.شما هم انسان بزرگواری هستید.این منش و شخصیت بالای شما را نشان میدهد.ما اگر یک ساختمان را اشتباه بسازیم ، اقلاً جان ۲۰ نفر را می گیریم.ما قسم نامه مهندسی پر کرده ایم.ما مسولیم.ما با آدم های معمولی و بناها و کارگرها متفاوتیم.
    من امیدوارم ، وجدان ما مانند وجدان ژاپنی ها شود.ژاپنب ها خدای زلزله هستند ، بهترین سازه ها در آنجا اجرا می گردد.ما نیازمند آن هستیم که ابتداً متوجه شویم که به وا… آدم های خاصی نیستیم ، استثنایی نیستیم ، معیار سنجش وجود دارد ، ما باید قبول کنیم که کم سوادیم ، از آن لحظه به بعد که بت تکبر خودمان را شکستیم ، می توانیم با ذهنی باز به سمت جلو برویم و شنوای مطالب و نظرات جدید باشیم.
    یک قانون در مهندسی وجود دارد ، از کسی یا سیستمی طبعیت کن که تا حالا موفق تر و کارآمد تر است ، بعد آن را در کشور خودت نهادینه کن و اجرا کن ، بعد نقاط ضعف آن را با چند نفر صاحب نظر دیگر بیان کن و سعی کن آن را بهبود بدهی.
    طبیعت ، زلزله ، اصول مهندسی هیچ ربطی به اعتقادات ، باورها و مسائل دینی ندارد ، همگی بر اساس قوانینی است که بیشتر آنها را میداینم ، بعضی را نمی دانیم.بدانیم که همیشه بهرتین و درسترین روش ، سخترین آن است.برای مثال انجام تحلیل غیر خطی تاریخچه زمانی در برابر نیروی معادل استاتیکی.ما نباد به دنبال میان بر باشیم.
    من دیگه با اجازه شما از منبر بیام پایین و بسه هر چی شدم پدر روحانی.مطمئناً حرف های من رو خودتون بهتر از من بلدید بیان کنید.
    ارادتمند همه مهندسین این مملکت هم هستیم.خواهشاً از ذهن خود را از تار و بند این سیستم مسخره آموزشی ایران رها کنید ، متفاوت بیندیشید.جسارت داشته باشید.”هرگز اشتباه نکرد آنکه هیچ کار و آزمایشی انجام نداد.” ، اگر به جلو رفتید ، بدانید که ۹۰% افراد شما رو مسخره خواهند کرد ، پس لطفاً یک عدد پوست کرگدن برای خودتان تهیه فرمایید تا ککتان نگزد!

    • مجید ۴ اسفند ۱۳۹۱ / ۳:۵۵ ب٫ظ

      جناب مهندس اول بابت اون بخش از نظرات تون که استفاده بردیم تشکر می کنم . در ادامه شما که خودتون رو معرفی نمی کنین ما چه طور کتابتون رو بخونیم بدونیم مال شماست که جوا بامون رو توش بگیریم 🙂 ضمنا” خیلی زیاد من .من . من . و باز هم من استفاده می کنید . اون ۸۰۰ گیگ رو هم برا خوندن همش حداقل ۶۰ سال ۲۴ ساعته وقت میبره پس شما هم هنوز راه در پیش دارید خیلی با اطمینان و قاطع نظر ندید . من الله توفیق

  • محمدرضا مجاهدی ۲۹ دی ۱۳۹۱ / ۷:۱۰ ب٫ظ

    من هم به دوست عزیزمان سلام می کنم
    بنده به هیچ عنوان قصد خاموش کردن صدای شما را نداشتم . شما یه مواردی را مطرح فرمودید من در نقد بخشی از آن مطالب نظر خودم را گفتم و شما هم پاسخ دادید. نه صدای کسی سانسور شد نه حرفی کم و زیاد شد و به نظرم اشکالی ندارد همانطور که شما روی مباحث دقت نظر دارید سایرین هم در مورد اظهارات شما نقد داشته باشند. مطمئنا توی بحث ها طرفین اگر هم در ابتدا نظر هم را قبول نکنند اما روی صحبت هم فکر می کنند بالاخره برای من که مفید بود چون شما اطلاعات بیشتری دادید و به عنوان یکی از مخاطبین سایت معمارشیتکت از حضور شما استقبال می کنم.
    من اصل حرف های شما را قبول دارم و نگاه من با شما هم جهت است فرق من با شما (جدای از سطح مطالعه کمتر، چون از آن لیستی که شما دادید من همان حدود ۲۰ درصد را هم مطالعه نداشته ام و بحث با شما تلنگر خوبی بود تا اون کتاب های آرشیو شده را بخوانم) این است به جای این که بگویم دوره این ها تموم شده یا بی سوادند می گویم مثلا آقای کباری دست شما درد نکنه تو یه دوره ای که برهوت کتاب بود شما پا پیش گذاشتید و نوشتید ودانش و تجربیاتتان را به اشتراک گذاشتید و من هم استفاده کردم. حالا خیلی شرایط فرق کرده موافقم که وظیفه امثال ماست که دست به دست هم دهیم و با سوادتر شویم و آن را نشر دهیم و با احساس مسئولیت بیشتر به کار مهندسی بپردازیم. مطمئن باشید اگر در کارگاهی بدانم شما حضور دارید که می توان در آن چیز تازه ای یاد گرفت و من امکانش را داشته باشم برای کارآموزی هم میام.
    باز هم می گویم من فقط دیدگاه خودم را در کنار نظرات شما مطرح کردم نه این که قصد خاموش کردن صدایی را داشته باشم. قضاوت با خوانندگان محترم سایت.
    امیدوارم شاهد مشارکت بیشتر شما در جهت غنی تر شدن سایت خوب معمارشیتکت باشیم. ضمنا ایمیل من هم از قرار زیر است:
    m.mojahedi@gmail.com

  • the same ۲۹ دی ۱۳۹۱ / ۵:۱۲ ب٫ظ

    با سلام مجدد
    من نمی توانم خودم را به دلایلی معرفی نمایم ، ولی تا به حال ۶ کتاب ترجمه و تالیف نموده ام.۸۰۰ گیگابایت ایبوک و استاندارد دارم ، حرف من ادعا نیست ، آرشیو من مثل خود Gigapedia است ، دانشگاه شریف و مرکز تحقیقات اندازه من کتاب ندارند.تازه من کتاب های به روز را دارم ، خیلی ها هم که اصلاً تو اینترنت نیستن رو دارم ، چون رفتم دنبالش. تو ایران سازه و جاهای دیگر هیچی نگفتم ، گذاشتم بیسواد باقی بمانند ، اگر اینجا چیزی میگم ، برای خودتون است.من که برای کسب شهرت این چیزها را نمی نویسم.تازه اصلاً اسم من رو هم که نمیدونید.اینارو میگم چون خودتون با بقیه کمی فرق دارین.
    ما ایرانیان واقعاً راحت طلب هستیم متاسفانه ، این فرهنگ ما شده است.بیسوادی (به کسی برنخورد کلی می گم) افتخار است.از استاد دانشگاه تا دانشجو ۹۰% بیسوادند.البته این امر مال خاورمیانه است ، در افغانستان و پاکستان و عراق هم هینطور است متاسفانه.
    نگهی به مقالات بیندازید ، همه ۴ تا مدلسازی ساده تو Etabs & SAP 2000 می کنند و کلی نتایج دری وری ازش اسخراج می کنن و بعد هم میدن تو ISI که بگن من مقاله دادم.نمونه بارزش همین اساتید دانشگاه ها (چه دولتی چه آزاد) اکثرشون مقاله ساز هستند.کار از بیخ و بن لنگ میزنه.می خواین قبول بکنین ، می خواین قبول نکنین برای من هیچ فرقی نمی کنه.
    یه دوستی داشتم دکترای زلزله می خوند ، به من میگفت : من این سنگ رو میزنم تو سرت ، تو می خوای بگو این چوبه ، سنگه یا کاهه ، مهم اینه که سنگ رو مخ تو چه تاثیری میزاره.
    از یک زمانی به بعد دیگه باید این سیکل معیوب رو کنار گذاشت.
    کتاب های بی محتوا ، قدیمی و اشتباهی چون دیتیل های سیاوش کباری ، فولاد بتن طاحونی و …. مصداقی از بیسوادی و بیسواد پروری مملکت ماست.کتابهایی که شونصد بار چاپ شده اند و هنوز همون دری وری ها رو چاپ می کنن.من که عرق شرم رو پیشونیم می شینه که خیلی از مطالب اون ها رو می خونم.تازه خودشون چه افتخاری هم به این اراجیفی که نوشته اند می کنند!!! خدا رو هم بنده نیستند.
    شماها از این همه منبعی که در این وب سای ها است ، واقعاً کدام ها رو مطالعه کردیده اید.من که ۸۰% افراد را می بینم که مثل آرشیو پاپ و متال ، فقط آرشیو کتاب جمع می کنن ، از اون ۲۰ درصد باقی مونده هم ، افراد زیادی فقط شکل هایش را نگاه می کنند.
    متاسفانه ما شدیم ساندویچ خور (یعنی دنبال راحت طلبی هستیم) ، بله درسته ، هر تغییری تکون دادن و زحمت کشیدن می خواد ، باید سختی و مرارت بکشیم.قرار نیست یک شبه به همه جا برسیم ، بناها ما را هم از مریخ نخواهند آورد.تک تک ما باید جامعه مهندسی را اولاً از خودمان اصلاح کنیم.
    زمانی که یک یا دو کتاب انگلیسی رو بخونین ، دیگه شاه کلید دستتونه ، ترستون از زبان انگلیسی میزیه ، البته اولش خیلی باید مرارت بکشین ، ولی بر شیرین داره.
    در جواب دوستمون :
    من حق دارم در مورد سطح سواد اون افراد به خصوص همکار و مولف صحبت کنم ، چون کاملاً به کار اونها اشراف دارم و دارم کارهای بهتر از اونها رو توی بازار میدم.مهم سواد و وجود منابع است ، حتی یک مهندس تازه کار را هم زمانی که دیتیل صحیحی و کامل و غلط رو جلویش بزاری می تونی درست و غلط را از هم تشخیص بده.اینقدر این حضرات رو بت نکنین ، دوره اونها تموم شده.دنبال علم روز برین ، خط شکن باشین.از اینترنت مجانی نهایت استفاده رو بکنین.عوض کل کل و موضع گیری ، راه حقیقت رو پیدا کنین.این که نعل به نعل جوا بدین ، چیزی رو عوض نمی کنه.
    همین آیین نامه ، اساتید ، سیستم آموزشی معیوب مارو به اینجا کشونده ، البته ما که ساز نزده خودمون هم می رقصیم.عاشق به جزوه در پیت ۲۰ صفحه ای هستیم.همون برامون بسه.
    زمانی هم که کم می آریم تو تئویری و کانسپت ، می گیم ، ما مهندس اجرایی هستیم و با طراحی کاری نداریم.
    شما به جای خاموش کردن افرادی مثل من ، سعی کنید با این بستری که فراهم نموده اید ، بقیه را به نحو احسند راهنمایی کنید.
    ارزانتیرن و راحت ترین راه هم فقط همین هایی که شما می گویید نیست ، یارو ساختمون می سازه ، ۳ سال بعد نمایش ترک بر میداره ، لوله هاش می ترکه ، فاضلابش می گیره و ۱۰۰ عیب دیگه.ما موقعی که ساختمون میسازیم اصلاً فکر Building Performance & maintenance نیستیم.پس ، به جای اینکه هی سرما بخوریم و آمپول بزینم ، کمی لیمو شیرین بخوریم.حتی شما اگر با روش های اصلاحی پرت مصالح رو کم کنید ، به قدر کافی سود می کنین که خرج اون پلاستیزایر و امثال اون در بیاد.به قضیه از این دید نگاه کنید.

  • محمدرضا مجاهدی ۲۹ دی ۱۳۹۱ / ۲:۴۲ ب٫ظ

    ببخشید عنوان دقیق کتاب ترجمه شده، «نظم معماری، کارکردهای ساختمان» می باشد. ترجمه کیومرث زنده دل، انتشارات چکامه

  • محمدرضا مجاهدی ۲۹ دی ۱۳۹۱ / ۹:۴۵ ق٫ظ

    جزئیات اجرایی ساختمان یک منطق شکل گیری دارند که دانستن آن بسیار مهم هست. برای یک مساله قرار است راه حل ارائه شود. در عالم مهندسی تا جایی که من اطلاع دارم این طور نیست که همواره تنها یک راه حل درست وجود داشته باشد. معمولا ما با راه حل های درست مواجه هستیم که دارای مزیت های نسبی می توانند باشند (ارزانی، دوام، اجرای راحت و… )و همواره این امکان وجود دارد که با مطالعه و تحقیق جزئیاتی بهبود یا ارتقا یابد.
    بنابراین اصل توصیه دوست عزیز مبنی بر لزوم مطالعه و به روز بودن را کسی انکار نمی کند ولی آدم هر چقدر هم که مطالعه دارد و دانشمند است باید بداند که
    همه چیز را همگان دانند
    بسیاری از آیین نامه ها و مقررات ملی ما را اساتید برجسته دانشگاهی نوشته اند که قطعا با علم روز آشنایی دارند و جناب the same به نظرم کمی افراط می کنند اما مهم غرض ایشان است که از سر دلسوزی است.
    تا اونجایی که بر اساس مطالعه، راه حل ( solution) درست تر را ارائه می کنید بسیار ارزشمند است و جای قدردانی دارد چون بویژه نشانه احساس مسئولیت حرفه ای شماست و نیز توصیه به مطالعه بیشتر و دقت نظر اما نیازی نیست سطح سواد بقیه را به سرعت قضاوت کنید.
    ازمیان کتاب هایی که the same عزیز پیشنهاد کرده اند کتاب زیر را به شدت توصیه می کنم بخوانید
    Architectural Detailing Function Constructibility Aesthetics edward allen
    چرا که شما را با منطق شکل گیری جزئیات معماری آشنا می کند و کتابی مفهومی است که مقدمه بسیار خوبی برای فهم کارکرد، امکان ساخت و زیبایی شناسی جزئیات معماری می تواند باشد. اصولا ادوارد آلن در بیان ساده مفاهیم فنی استاد است. حتما مخاطبین، کتاب
    How buildings work ایشان را می شناسند. این کتاب دو ترجمه دارد که ترجمه آقای کیومرث زنده دل روان تر است و با نام معماری، نظم کاربردی منتشر شده است. اگر نخوانده اید آن را هم بخوانید.
    کتاب shaping structures:statics در همکاری با Walclaw Zalewski هم در تحلیل نیروهای سازه ها عالی است که من نسخه ای از آن را در دانشگاه علم و صنعت دیدم اما کتاب جدیدتر ایشان Form and forces را نتوانستم گیر بیارم اگه دوستان نسخه پی دی اف آن را یافتند لطفا به اشتراک بگذارند.

  • محمدرضا مجاهدی ۲۸ دی ۱۳۹۱ / ۱۱:۴۶ ب٫ظ

    چرا فکر می کنم من اون پست شما رو خوندم و اتفاقا یه یادداشتی هم گذاشتم چون با اسم حقیقی میام تو سایت مشخصه اگه دوباره ببینید.
    از ارائه منابع مفیدی که فهرست کردید سپاسگزارم
    حتما در اولین فرصت انگلیسی می رم یاد می گیرم بدون نگرانی از تهاجم فرهنگی

  • the same ۲۸ دی ۱۳۹۱ / ۱۱:۱۸ ب٫ظ

    بله ، اون بنا ها استاد بوند ، نه بنای معمولی. علم مواد و ایستایی باد بوند ، البته وقتی ضخامت کار رو هم زیاد کنی ، هنر زیادی نکردی ، رفتار سازه های اونها فوق الاستیک بوده است! مثل ماشین های آریا قدیم که ۱۰۰ سال عمر می کنند.ولی این طراحی ها امروشژه فقط پرت مصالح است ، چون ما حتی سازه ها رو با روش پلاستیک و مکانیک شکست طراحی میکنیم تا حداقل مصالح رو به کار ببریم ، ما تحلیل می کنیم و طراحی کامپیوتری ، ما شبیه سازی میک نیم.اینها محاسن سال ۲۰۱۳ است.
    ما فنی حرفه ای درستی نداریم که به این بناهای افغانی و دهاتی ایران بفهماند کار درست را.چند ماه پشت دست بای می ایستند ، بعد می شوند اوستا کار!همون اشتباهات قدیم رو تکرار می کنن.
    شما هر چی رو که ندونی می تونی ۸۰ % اون رو با تسلط بر انگلیسی و سرچ در کتب الکترونیکی ، فیلم های یوتوپ و مقالات پیدا کنی.تو کارگاه بیشتر روابط انسانی و مدارا کردن یاد میگیری تا نکات مهندس عزیز جان.باید ماها طرز تفکرمون رو عوض کنیم.
    این ما هستیم که باید اونها رو عوض کنیم ، نه اونها مارو.
    یه پستی هم قبلاً در رابطه با نحوه درس خوندن دانشجو ها و اساتید و تعریف مهندسی زدم ، البته میدونم کسی ککش هم نگزید ……

  • the same ۲۸ دی ۱۳۹۱ / ۱۱:۰۸ ب٫ظ

    برای دیتیل ها همون لیست قبلی کفایت می کنه.
    می توایند کتب مرجع تکنولوژی بتن را از وب سایت آزادی چون http://www.libgen.org
    تهیه فرمایید.
    هندبوک های اجرایی ساختمان (همه و همه و همه فقط به زبان انگلیسی) عالی است. اسنادارد های ACI و ASTM رو هم که میشه مثل آب خوردن تو اینترنت گیر آورد.
    این همه چند تا مثال ، علاوه بر اونهایی که تو اون یکی پست دادم ، همه اینها از اینترنت قابل دانلود است :
    BARRY’S INTRODUCTION TO CONSTRUCTION OF BUILDINGS
    Building Construction Handbook Eighth Edition Chudley
    BUILDING CONSTRUCTION-Principles, Materials, and Systems-MEHTA-2ND EDITION-0132148692
    Building Design and Construction Handbook Merritt
    Civil Engineer’s Reference Book 4th edition Blake
    Construction Building Envelope and Interior Finishes Sidney M. Levy
    Site Engineers Manual 2nd edition edited by David Doran
    STANDARD HANDBOOK OF CIVIL ENGINEERING 2nd edition levy
    BDA Guide to Successful Brickwork, 3rd Edition
    Brickwork for Apprentices 5th edition Hodge
    Masonry Construction Manual PFEIFER
    Masonry Design and Detailing For Architects and Contractors, 5th edition 0071377344
    Masonry Design Manual 4th edition MIA ICC
    Masonry Wall Construcion muya
    Reinforced Concrete Masonry Construction Inspectors Handbook 7th Edition John Chrysler
    Reinforced Grouted Brick Masonry 14th Edition MIA John Chrysler
    reinforced masonry engineering handbook CLAY AND CONCRETE MASONRY 6th EDITION Amrhein, PORTER
    Handbook of Polymer-Modified Concrete and Mortars – Properties and Process Technology
    A Professionals Handbook on Grouting and Concrete Repair FIVE STAR® PRODUCTS, INC.
    Admixtures for Concrete Improvement of Properties E. Vazues 1990
    Chemical Admixtures for Concrete, Third Edition Noel P. Mailvaganam
    Concrete Admixtures Handbook Ramachandran
    concrete technology neville , brooks 2nd edition
    Silica Fume User Manual FHWA
    Building Services Handbook Hall
    Water-Resistant design and construction Walker
    تمام اینهارو گذینشی به یک علتی معرفی کردم. بسه یا بازم معرفی کنم؟!!

  • محمدرضا مجاهدی ۲۸ دی ۱۳۹۱ / ۱۰:۵۰ ب٫ظ

    در ضمن ای کاش یه تعداد از اون بناهای احمق نفهم بیسواد عمر نوح می داشتند تا بفهمیم چطور می شه یک بنای آجری ساخت به ارتفاع بیش از ۵۰ متر و ۱۰۰۰ سال پابرجا بماند و یا کاش آیین نامه اون رو می نوشتند البته چون سواد نداشتند و در سال ۲۰۱۳ زندگی نمی کردند اگر می نوشتند هم اصلا قابل اعتنا نبود. ما یکی از کمبودهای دانشی که امروز داریم از بین رفتن نسل استادکاران سنتی مان است که تکنیک های آجرکاری و کاشیکاری و … را با خود دفن کردند. واقعا ای کاش سواد نوشتن داشتند و ثبت می کردند راز و رمز کارهایشان را.
    منظورم این است که علم و تجربه دو بالی هستند که دانش مهندسی از جمله ساختمان سازی را در طول قرن ها تکامل بخشیده اند. بنده هر چقدر نکات آیین نامه ای دقیق را بلد باشم ولی دست به آجر و گچ و سنگ و آهن و … نزده باشم و با اونها کار نکرده باشم باید قبول کنم اون بنای عبدا… که سال ها با این مصالح کار کرده یه چیزایی می دونه که من مهندس می تونم ازش یاد بگیرم.

  • the same ۲۸ دی ۱۳۹۱ / ۱۰:۳۵ ب٫ظ

    خب می توینید بروید تحقیق کنید که واقعاً دری وری هست یا نه؟ این شده عاقبتش.من اگر می گم ، لابد کامل تحقیق کردم.
    شما هم اگر دنبال فیلم هستید ، می توانید راحت با یک وی پی ان تو یوتیوپ سرچ کنید و همه چیز رو ببینید.
    مثلاً سرچ کنید :
    masonry works – brick laying-clading of buildings – construction of facade
    و به من نگید بیام همه چیز رو توضیح بدم ، مشکل ماها همینه ، من فقط کلید رو بهتون میدم ، خودتون باید برید دنبال باقیش.
    شرایط کارگاهی ایران رو هم بهانه نکنید ، خودمون بیسواد و کم اطلاع هستیم.قبول کنید.
    مگه بتونیر همه جا نیست؟ الآن می تونی با ۸۰۰ تومن بخری.
    پلاستیزایر هم که یک سرچ بکنب اقلاً ۴۰ تا کمپانی تو ایران می فروشن (اینجا نمی گم که تبلیغ نشه)
    سواد بیسوادی و ۴۰ سال پیش مال ویز ویزک شاه فقط احترام به اموات است ، الکی خودمون رو پشت این الفاظ قایم نکنیم.همه این آیین نامه های ما کپی آیین نامه های آمریکایی ، انگلیسی و کانادایی است ، فقط متاسفانه ورژن ۳۰ سال پیششون.
    پس الکی چیزی که فاقد احترام است رو احترام پذیر نکنید.چطور الآن حاضر نیستی گوشی موبایل ۱۱۰۰ نوکیا بگیریم دستمون ، میریم تاچ فلان جوره اپل رو میگیریم ، این هم همین مصداق رو داره.
    تشریف ببرین مرکز تحقیقات ساختمان ، همشون نشستن غاز می چرننون ، کاری نمی کنن ، فقط بودجه می گیرن می خورن.میری کتابخونشون ، از ۱۰ تا کتاب ، ۶ تا ۷ تاش نو نواره که اصلاً دست نخورده ، اینکار برای دکوره ، اونهاییم که خوندن بیشتر برای کپی کاری پایان نامه است.
    ره حل اینه ، زمکانی که آیین نامه نداری ، توان و بودجه و حال تحقیق نداری ، حداقل مقلد خوبی از آیین نامه ها و مراجع به روز دنیا باش.این بهترین راهه.چون اونها باباشون در آمده تا به اینجا برسن ، با الهام گرفتن از مطالبسون هم تهاجم فرهنگی بهت نمی شه نترس.
    شما مطمئن باش من از شما بیشتر تجربه کاری تو همین کارگاه ها را دارم ، فکر کردم ، آزمایش کردم و رفتم دنباس اصولش تو اینترنت و کتابهای انگلیسی تا امر صحیح رو پیدا کنم ، الآن هم در هر جایی که میرم تا حد توان اجرا می کنم اصول را.پس صورت مساله را از بین نبرید.
    سعی کنید بهتر به همندسین کمک کنید تا نعل به نعل جواب من را بدهید.

  • محمدرضا مجاهدی ۲۸ دی ۱۳۹۱ / ۹:۴۴ ب٫ظ

    من نمی دونم این دوست بزرگوار تا حالا تو کارگاههای ایران تجربه کاری داشته اند یا نه و امکاناتی رو که باهاش ساختمان می سازند از نزدیک دیده اند یا نه. اگر قرار بود آقای مطلق همان جزئیات منتشره در استانداردهای معتبر را دوباره منتشر کنند به نظرم نیازی به این زحمات نبود و تو سایتشون می نوشتند برای یادگیری جزئیات و استانداردهای اجرایی به کتب زیر مراجعه کنید و همان لیست ارزشمندی که شما در پست قبلی پیشنهاد داده بودید را اضافه می کردند تا دوستان بروند و بخوانند.
    فکر می کنم کار ایشان از این جهت ارزش دارد که آنچه را که در کارگاههای ساختمانی ایران در حین ساخت بخش های مختلف یک بنا رایج است همراه با معرفی مواد و مصالح و عناصر جزئیات ساختمانی برای دانشجویان و کسانی که کمتر در کارگاه حضور داشته اند مصور می سازد و از این طریق آنها را با مقوله اجرا که بسیار اهمیت دارد مانوس تر می کند. در ضمن هر جا بسته به میزان اطلاعات و تجربه خود نکاتی را که باعث بهبود کیفیت کار می شود گوشزد می کنند.
    همچنین فضایی فراهم می کنند تا اگر سایرین روش های درست تر و اصولی تری را بلدند آموزش بدهند. اما با توجه به روش ارائه مطلب ایشان، به نظرم جواب این پست باید علاوه بر متن استاندارد، نشان دادن نمونه کارگاهی باشد که الک و بتونیر و سوپر پلاستیزایر در تصویر دیده شود که دارند از آنها استفاده می کنند تا ملات زیر کار سنگ را درست کنند.
    تذکر شما به صورت کلی بسیار بجا و درست است اما تغییر فرهنگ ساخت و ساز در کشور جدا از رشد و به روز رسانی دانش مهندسی ملزومات دیگری هم دارد که اصلاح آن زمان بر است ولی به این معنا نیست که ما مهندسان سهم خود را ایفا نکنیم. باز هم از تذکرات و اطلاعات ارزنده شما سپاسگذارم.
    ولی من به شخصه در اطلاق دری وری به موارد آیین نامه برنامه و بودجه موافق نیستم و فکر می کنم آدم هر چقدر هم از سواد خود مطمئن باشد باید نسبت به سواد دیگران با احتیاط تر سخن بگوید.

  • the same ۲۸ دی ۱۳۹۱ / ۶:۱۰ ب٫ظ

    با سلام
    دوست عزیز ، باز هم از پست هایتان ممنون.
    همانطور که در پست دیگری که گفتم ، بهتر است قبل از پست زدن ، راهنمایی و فرهمنگ سازی ، اطلاعات خودتان را به لحاظ علمی بالا ببرید.
    هر چه آب ملاط بیشتر شود ، انقباض پلاستیک بیشتر شده ، ملات ضعیفتر و در آینده شکننده تر می شود.
    این سلوشن و راهنمایی ها را از چه مرجعی برداشت کرده اید؟ حتی موارد آیین نامه برنامه بودجه هم دری وری نوشته است.
    درست این مطلب این است :
    سنگدانه ملاط شما بایستی عاری از ریز دانه گذرنده از الک ۲۰۰ بپیا همون خاک خودمون باشد.ملاط در هم زن برقی (بتونیر) درست شده و حداقل ۹۰ ثانیه بگردد تا تمامی مواد با هم مخلوط شوند ، برای کاریی بیشتر نباید آب اضافه کرد ، باید از مواد افزودنی دیرگیر کننده و فوق روان کننده سوپر پلاستیزایر استفاده کرد تا با اندک لرزشی ، همه جای سنگ با ملاط پر شود.
    شما زمانی که می خواهید مطلبی را پست کنید ، به خودتان زحمت بدهید جستجویی در استانداردهای مطرح مانند ASTM بفرمایید.به خدا ضرر نمی کنید.اکثر اونها رم که اینترنت می توانید پیدا کنید.
    دوستان عزیز ، این که اون بنای احمق نفهم بیسواد ۶۰ ساله داره پشت سر هم انجام میده و شما هم از دانشگاه در می آین و اون کارها رو می بینین اسمش نیست تجربه کاری.اون بناها هم از یک بنای بیسوادتر از خودش اون کارها رو یاد گرفته.به خودتون بیاین ، الآن سال ۲۰۱۳ است.کجایین؟ مگه اون بنای عبد ا… بیسواد چند تا آزمایش زلزله انجام داده که نتیجه کارشو ببینه؟ از اون انتظاری نیست ، ولی از شما انتظاره ، تو مباحث اجرایی فرق شما پیش و بعد از رفتن به دانشگاه چیه؟ باز هم که همون کارهای غلط توی کارگاه رو تکرار می کنین.در واقع این عمله ها و بناها دارن به شما مهندسی رو یاد میدن.
    راه پیشرفت خواندن مراجع علمی معتبر است ، نه رفتن لای خاک و خول کارگاه های ایرانی که همون کارهای بناها رو تکرار بکنید.این شمایید که باید به اونها بگید چی درسته و چی غلط. تو رو خدا یه روزی به خودتون بیاید.
    ——-
    مثلاً استاندارد ملاط های بتنی در ASTM:
    ASTM C 270 Standard Specification forMortar for Unit Masonry

  • عابر ۴ دی ۱۳۹۱ / ۷:۰۲ ب٫ظ

    ممنون

  • عابر ۳ دی ۱۳۹۱ / ۹:۴۱ ق٫ظ

    طبقه اول روی پارکینگ شن معمولی برای سیمان دستی استفاده میشه وضخامت حدود ۵ سانت

    • مهدی مطلق ۳ دی ۱۳۹۱ / ۱:۱۱ ب٫ظ

      @عابر, مخلوط شن یا پوکه با سیمان و ساخت ملات کم سیمان (۱۰۰ تا ۱۵۰) برای رگلاژ کف هیچ مشکلی نداره (پوکه به دلیل سبک بودن بهتره)، اگر خشکه و بدون سیمان استفاده بشه در طبقات اونوقت مشکل ایجاد می کنه.

  • عابر ۲ دی ۱۳۹۱ / ۷:۱۵ ب٫ظ

    ریختن شن قبل از سیمان وسرامیک مشگل ایجاد میکنه؟زیاد دیدم این کارو میکنن

    • مهدی مطلق ۳ دی ۱۳۹۱ / ۴:۳۱ ق٫ظ

      @عابر, در چه سطح و طبقه ای و با چه ضخامتی؟ (طبقه مجاور با خاک مثل زیر زمین یا طبقات بالای ساختمان – ضخامت لایه شن چقدر هستش) و شن با چه ابعادی؟ (پسته ای، بادامی، نخودی)

  • احسان ۲ دی ۱۳۹۱ / ۱۱:۵۲ ق٫ظ

    سلام
    ممنون این مورد تا حالا خیلی برای ما مشکل ساز شده
    متاسفانه
    لطفا به موارد مشابه بپردازید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسط
تومان