عنوان کتاب : actions of architecture
نویسنده: jonathan hill
انتشارات : routledge
کد کتاب : ۰۲۶۳۰۱۳۰۹
توضیحات:
چکیده کتاب کنشهای معماری به این موضوع می پردازد که معماری از طرح + استفاده تشکیل شده است. بررسی وضعیت کاری معماران، هنرمندان و نویسندگان نشان میدهد که نسبت معمار و بهره بردار ساختمان، با نسبت هنرمند و بیننده و نویسنده و خواننده مشابه است. تئوری کتاب بر اساس این جمله استوار شده است : “مرگ مولف” (عجب تئوری!) که در حقیقت رولند بارتز (roland barthes) در مباحث خود در خصوص نویسنده ای که از خلاقیت خواننده خود آگاه است استفاده می کرد.
مرگ مولف در مباحث هنری یک نظریه مهم به شمار می رود، در این نظریه روابط موضوع-شیء یا هنرمند-بیننده با آنچه همیشه وجود داشته متفاوت است. ارتباط این نظریه با معماری بسیار قوی ام به طرز گسترده ای ناشناخته است. مباحث کتاب کنشهای معماری در خصوص معماری که از خلاقیت بهره بردار خود آشناست بحث می کند، با این قانون که خلاقیت بهره بردار در قضیه معماری همانقدر مهم است که خود معمار طراح، خلاقیت بهره بردار می تواند باعث خلق فضاهای جدید شود، معانی جدیدی بیافریند و یا رفتارهای جدیدی را در فضا ایجاد کند.
کتاب کنشهای معماری با این نقد شروع می شود که نباید با بهره بردار به عنوان یک عامل ثانویه، اثر پذیر و کاملا مفعول برخورد کرد، سپس در ادامه به این می پردازد که آگاهی از خلاقیت بهره بردار چقدر می تواند برای معماری مفید باشد و ایده مولف مدارانه را تغییر دهد. و در نهایت راههایی برای استفاده از این خلاقیت پیشنهاد خواهد داد، خلاصه اینکه نویسنده کتاب کنشهای معماری معتقد است بهره بردار باید در مرکز اهمیت کار معماری قرار گیرد.
ترجمه ای بود از ابتدای مقدمه کتاب، به نظر می رسد کتاب یک بحث تئوری قابل تامل را شروع کرده، این کتاب برای مطالعه و ترجمه می تواند مفید باشد ولی برای کسانی که صرفا ورق می زنند و عکس میبینند به هیچ وجه مفید نیست.
کتاب را از آدرس های زیر دانلود کنید:
لینک مستقیم : کنش های معماری ( به زودی )
پسورد فایل : www.memarchitect.com
حجم فایل : حدود ۸ مگابایت
فرمت فایل : pdf واقعی (با امکان انتخاب متن)
تعداد صفحات : ۲۱۳ صفحه
با سلام امروز نیت کردیم یه سر بین کتاباتون بپلکیم 🙂
در مورد بهره بردار، کارفرما و طراح برایان لاوسن بحث خیلی کوتاه و جالبی داره توی کتاب باز هم ترجمه شده ی “طراحان چگونه می اندیشند؟” {که به نظرم ترجمه ی دکتر ندیمی نسبت به سایر ترجمه هاش بهتره} لاوسن اون جا خیلی خلاقانه و مشابه رویکردی که به نظر میرسه این کتاب هم داره با این سه راس طراحی بر خورد کرده کلا مبحث محدودیت ها و اثرشون در روند طراحیش عالیه پیشنهاد میکنم دوستان حتما مطالعه کنن : )