در حاشیه مطلب سقف کامپوزیت که بیشتر با هدف طرح یک اشتباه اجرایی مطرح شده بود، دوست گرامی محمد رضا مجاهدی به مطلبی اشاره کرده که نه تنها بسیار جالب بود بلکه به طور باور نکردنی نشان میداد که سقف کامپوزیت ما میتواند با کمی تغییر جزو کارهای نوآورانه به حساب آید. در هر صورت در لینکهای اشاره شده ، یکی کتابچه معرفی انواع سقفهای مسطح از شرکت سرمایه گذاری مسکن که در بهار سال ۹۰ منتشر شده و دوم فایلهای تکمیلی ارائه شده در وبسایت شرکت تکنوخلاق یک سیستم سقف کامپوزیت معرفی شده که بی شباهت به سقف ما نیست، شما هم مطلب را ببینید و می ماند چند نکته …
قالب استفاده شده در این سقف با نام روفیکس بسیار به رابیتس شبیه است مگر اینکه خصوصیتی آنرا از انواع رابیتسهای موجود در بازار جدا کند.
با توجه به سوراخدار بودن این قالب و از دست رفتن شیره بتن هنوز نسبت به استاندارد بودن این سیستم جای تردید وجود دارد
تفاوت این سیستم با سقف اجرا شده در مطلب سقف کامپوزیت در نحوه چیدمان میلگردهاست که در سقف تکنوخلاق بالای رابیتس کار شده و در این مدل زیر رابیتس همچنین در سقف تکنوخلاق قطعات برشگیر هم کار گذاشته شده که در سقف ما موجود نبود.
موضوع رعایت اسلامب بتن و پرهیز از ویبره باز هم برای من غیر قابل تصور است چرا که در هر صورت بخشی از شیره بتن از دست خواهد رفت و همچنین اجرای دو سانتیمتر مگر زیر بتن اصلی باعث می شود اتصال بتن سقف با میلگردهای حرارتی از بین برود … ولی دو روش برای مقابله با این سیستم ارائه شده یکی پهن کردن پلاستیک در زیر میلگردها و روی رابیتس و دوم روش سنجاقک که توضیحی در خصوص آن در سایت داده نشده.
مطلب بسیار بسیار جالب بود با تشکر از دوست گرامی جناب آقای مجاهدی پژوهشگر دکتری تخصصی در دانشگاه علم و صنعت ایران، شما که عضو اینجا هستی و قلم صد چندان شیوا تری هم داری خوب این مطلب را از قسمت ارسال سریع میتونستی بفرستی با سپاس.
با عرض سلام خدمت مهندس مطلق عزیز و پوزش که نتوانستم مطلب را به نحوی که گفتید ارسال کنم من هم لازم است توضیحاتی بدهم:
اول این که من فقط یک روز قبل از گذاشتن کامنت در سایت شما از “روفیکس” و شرکت تکنو خلاق آن هم از طریق یافتن فایل “معرفی انواع سقف های مسطح” شرکت سرمایه گذاری مسکن اطلاع پیدا کرده بودم و چون قبلا مطلب شما را در باب سقف کامپوزیت و مشکلات اجرایی آن خوانده بودم به نظرم رسید فرصت خوبی است که از سایت شما اطلاع رسانی کنم و به موازات مطالعه مطالب چند تا کامنت درباره آدرس مطالب گذاشتم و چون در آن فایل ها تصاویر مناسبی هم بود احساس کردم مطالعه آنها برای علاقمندان از نوشتن مطلب بدون تصویر از طرف من مناسب تر باشد.
و اما چند نکته
تشکر از شرکت سرمایه گذاری مسکن از انتشار تحقیقات خود در اینترنت
تشکر از شرکت تکنو خلاق که در کنار معرفی سیستم و محصول و روش اجرایی خود، نقاط ضعف و ایراداتی که ممکن است در حین کار با روفیکس بوجود آید را همراه با تصویر مطرح کرده بود. این کاری است که من در سالهای اخیر کمتر دیده ام شرکت های مجری سیستم های نوین ساختمانی انجام دهند. یا ساکت از کنار نقایص عبور می کنند و یا حتی طوری تبلیغ می کنند که هیچ عیب و ایرادی وجود ندارد و سر تا پا حسن است. بنابر این حرکت شرکت تکنو خلاق در معرفی صادقانه سیستم خود شایسته تقدیر است.
از طرفی هر سیستم ساختمانی و یا محصولی پس از شناخته شدن و توسعه ممکن است توسط مجریان و مهندسین نا آگاه و در فقدان دستگاه نظارتی کارامد به شکل ناقص و یا معیوب اجرا شود و چه بسا سقفی که دوست عزیز آقای مطلق مثال زده بودند نمونه ای از برداشت ناقص یک مجری از این سیستم باشد. همچنانکه می دانیم بسیاری سقف های تیرچه بلوک در کشور ساخته شده و می شوند که ضوابط اجرای این نوع سقف ها به درستی رعایت نمی شود.
نکته حایز اهمیت در اجرای روفیکس به نظر من هم در بتن ریزی آن است که در هر صورت اگر بدون اشکال هم ریخته شود به نظر در اجرا دشوار است و رعایت توصیه ها در مورد اسلامپ بتن یا استفاده از بتن خو تراکم و یا ریختن تدریجی بتن و لایه لایه در کارگاه های ساختمانی به راحتی امکان پذیر نیست و یکی از ایراداتی است که در گسترش سیستم مشکلاتی را بوجود می آورد و گویا دغدغه مهندسین شرکت هم هست که روش سنجاقک را پیشنهاد داده اند و من هم منتظرم ببینم چگونه است.
و نکته آخر تشکر از آقای مطلق که با طرح موضوعاتی اینچنین زمینه تحقیق و بحث و تبادل نظر را فراهم می کنند.