تراز مبنا

تراز مبنا

شنیده بودید که سنگ اول گر نهد معمار کج؟ خوب واقعیت مساله این است که سنگ اول را مهندسین نقشه بردار در کارگاه قرار میدند!

یک پروژه یک سری نقاط دارد که تا آن نقاط روی زمین پیاده نشوند و مبنای کار قرار نگیرند، شما در تاریکی اطلاعاتی قرار دارید! گوشه های زمین، نقاطی در بیرون از زمین که از ابتدا تا انتهای پروژه تغییر نکند … اینها نقاط مهم و کلیدی هستند … مساله هر چند ساده ولی بسیار حساس است. ممکن است بالا و پایین رفتن ساختمان شما باعث شود هزینه خاکبرداری نصف یا دوبرابر شود … ممکن است ناخواسته بخشی از زمین شما مورد استفاده قرار نگیرد و جزو زمین همسایه فرض شود و یا بدتر از آن، بخشی از زمین همسایه را شما مورد استفاده قرار بدید که در این گونه لحظات اگر کارفرما هستید باید مهندس نقشه بردار را زیر بگیرید با یک ماشین شاسی بلند خیلی خوب. و اگر مهندس پروژه هستید بهتر است شبانه کوله پشتی خود را ببندید…

گفته بودم که مهندس مجرب کارگاه هرگز با یک ساک وارد پروژه نمیشود؟ خوب الان میگم! شما به یک کوله پشتی با حداقل احتیاجات نیاز دارید. یک پروژه همیشه و هر لحظه در معرض توقف است حتی اگر شما خطایی نکرده باشید!

تراز مبنا

از موضوع بحث منحرف نشویم. تراز مبنا، ترازی است که شما از یک نقطه در درون یا بیرون پروژه گرفتید و مثلا به خودتون گفتید نقطه صفر صفر ساختمان ما یک متر و پنجاه و سه سانت از این نقطه بالاتر و یا پایین تر است … این نقطه برای کنترلها باید تا پایان پروژه حفظ شود بنابراین مثلا روی سقف یک ماشین پارک شده یا سنگی که گوشه پروژه افتاده را مبنای کار قرار ندید … بعدها که پروژه پیش رفت بهتر است روی گوشه ساختمانها، ستونها و غیره، این تراز مبنا و یا ترازی را که بر اساس آن استخراج شده، علامت زده شود و مبنای مثلا تراز کفسازی و از این قبیل موارد قرار بگیرد.

کلیدواژه : تراز کفتراز مبنا
565

پر کن پیاله را، کین جام آتشین ... دیریست ره به حال خرابم نمی برد

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسط
تومان