عنوان کتاب : good lighting for offices
نویسنده: –
انتشارات : –
کد کتاب : ۰۲۰۲۰۱۳۰۷
توضیحات:
این کتاب دو استفاده دارد : یکی در طراحی فضاها و ساختمانهای اداری یک منبع ارزشمند است و دوم در خصوص موضوع تخصصی نورپردازی این فضاها بحث خوبی را باز کرده است …
ما در خصوص نورپردازی ساختمانهایی که در شرکتهای مشاور نقشه های اجرایی آنها تهیه می شود یک مشکل بزرگ داریم … این مساله که با نورپردازی به عنوان یک امر تخصصی برخورد نمیشود یک مشکل و مشکل بزرگ بعدی اینکه معمار پروژه آنقدر درگیر مسائل متنوع از جمله حماقتهای کارفرما میشود که موضوع مهم نورپردازی را مهندس برق! که دید کمتری اگر کمتر واژه مناسبی برای توضیح این مطلب باشد البته! بله با دید کمتری که دارد طراحی میکند …
حاصل قضیه در بهترین حالت این است که فقط لوکس مناسب نوری برای هر فضا در نظر گرفته شود … برای روشن کردن خیلی از فضاها معمولا منابع نور در بدترین جا قرار میگیرند و با اینکه مهندسین برق در خصوص خیرگی نور کاملا هم مطلعند، باز یک منبع قوی نور روی پیشانی ساختمان تعبیه میکنند تا معبر نزدیک را با یک منبع نور روشن کنند و … رهگذر بدبخت را خیره که هیچ؛ کور میکنند.
کتاب را از آدرس های زیر دانلود کنید:
لینک مستقیم : نورپردازی مناسب برای ساختمانهای اداری ( به زودی )
پسورد فایل : www.memarchitect.com
حجم فایل : حدود ۶ مگابایت
فرمت فایل : pdf واقعی ( با امکان انتخاب متن )
تعداد صفحات : ۵۲ صفحه
مرسی پیام بابت لینک کتابهای نور
اگر مطالبی در مورد معماری داشتید برام ایمیل کنید ممنون
از مطالب خوبتان ممنونم
با نظر شما کاملا مخالفم. مهندس معمار بهتر است فقط در خصوص معماری نظر بدهد. ظاهرا شما یا ساختمانهای زیادی را که نورپردازی خوبی (به لطف مهندس طراح برق(طراح برق)) داشته اند ، ندیده اید و یا دچار همان توهم غلطی که در دانشگاه های ما رایج است هستید (مهندس تاسیسات برتر از مندس برق و معمار برتر از هردو) که این عدم آشنایی با وظایف است که کار پروژه ها در ایران به اینجا رسیده. البته من تا حدودی حق را به شما میدهم چون الان در ایران هر کسی که هنوز مهر مدرکش خشک نشده و سابقه کاری ندارد بلافاصله شروع به طراحی میکند در حالی که به نظر من یک مهندس طراح بایستی حداقل ۱۵ سال سابقه اجرایی داشته باشد تا بتواند صاحب دید خوبی در طراحی بشود. چه طراح برق یا نور پرداز و چه طراح معمار و چه تاسیسات. با تشکر افشار
با سلام
بله ، من هم با شما موافقم.هر کس باید در حیطه سواد خودش گام بردارد.در خارج تیم طراحی متشکل از ۵ گروه است که متشکل شده است از:
۱-مهندس طراح سازه
۲-مهندس طراح تاسیسات مکانیکی
۳-مهندس طراح تاسیسات برقی و روشنایی
۴-مهندس طراح معمار
۵-طراح دکوراسیون داخلی
بنابراین این سیستم تقسیم بندی وظایف به درستی جایگاه هر فردی را مشخص می نماید.البته متاسفانه در ایران همه پا توی کفش یکدیگر می نمایند و اوضاع این شکلی می شود که دیگر کارگر سر ساختمون هم برای ما شاخ می شود و می گوید من خودم ۱۰۰ تا مهندسم و نظر تو را قبول ندارم!یک مساله دیگر هم این است که هر کسی بدون تجربه می خواهد با ۴ تا فرمول عصر حجری برود در حیطه طراحی و سر پروژه ها با داشتن “آشنا و پارتی” مشق کند و به قول خودمان یک روزه بشود مهندس طراح.آن هم با چند تا جزوه چسکی ۳۰ صفحه ای.طراح باید ساختمون را قورت داده باشد و بتواند خودش را کاملاً جای محیط و مصالح بگذارد و بعداً اقدام به طراحی نماید.مساله بعدی کمبود منابع به روز معتبر فارسی در این زمینه است.کتاب یا سطح پایین هستند یا اگر سطحشان بالا باشد در چنگ چند استاد قدیمی هستند که تجدید چاپ می شوند.بنابراین راه چاره داشتن همت عالی است و تلاش برای بالابردن سواد.
مرجع خوب می خواهید؟چند تا کتاب زیر را مطالعه نمایید:
code for lighting – society for light and lighting – CIBSE – 2002 – BH publication
Handbook Of Interior Lighting Design – Rüdiger Ganslandt – Harald Hofmann – Erco edition – 1992
Human Factors in Lighting – Second edition – Peter R. Boyce – Taylor publication
IESNA Lighting Handbook 9th edition
Interior lighting Design Edited by Darren Du
Translated by Katy Lee DESIGN MEDIA PUBLISHING LIMITED
LIGHTING DESIGN BASICS – mark karlen – james benya – 2004 – wiley publication
Lighting Engineering – Applied calculations – R. H. Simons and A. R. Bean-Architectural Press-2001
Lighting Modern Buildings – Derek Phillips – Architectural Press – 2000
The SLL Lighting Handbook – society for light and lighting – 2009
موفق باشید.
این مباحث چند بار در این وبگاه مطرح شده و در مطلب من خودم مهندس عمران هستم، ارتباط معماری با ۳ رسته مرتبط دیگر به زبان بسیار ساده برای دوستان گرامی تشریح شده است.
همه بخشهای یک ساختمان، به اجبار به مهندس معمار مربوط می شود، چرا که او خالق ساختمان است. مهندس طراح برق، بخشی از نورپردازی داخلی را چگونه طراحی خواهد کرد وقتی سقف کاذبی در کار نباشد؟ آیا او سقف کاذب را هم طراحی می کند؟ این یک مثال و یک تلنگر بود. صحبت در باره برتری و این مباحث هم بیشتر برای سنین دانشجویی خوب است دوست من.
درباره بازخورد دوست گرامی علیرضا، … در خصوص حیطه سواد. ببینید، اگر در خصوص واقعیت جاری سیستم کاری مشاور در ایران صحبت می کنیم، اول آنچه که باید باشد، آنچه اصولی است، آنچه در خارج جریان دارد را کنار بگذارید و واقعیت جاری را ببینید. چهار گروه مهندسی، معماری،سازه ،مکانیک و برق در شرکتهای مشاور با هم همکاری دارند. ابتدا طرح مرحله اول فقط در حوزه معماری انجام می گیرد و در صورت تصویب، انجام مرحله دوم یا همان تهیه نقشه های اجرایی شروع خواهد شد. در این مرحله تمامی بخشها با راهبری و همکاری معمار و طراح پروژه گام بر می دارند. در سازه ستونگذاری و تیر ریزی، در مکانیک نوع و محل سیستمهای مکانیک و فضای مورد نیاز، در برق سیستمهای برقی و نورپردازی و فضاهای مورد نیاز. اینها همه زیر نظر طراح و مدیر پروژه (مهندس معمار) پیش می رود. امکان تشریح تمام جزییات این مراحل در شرکتها و پروژه های مختلف و در اجرا خارج از حوصله این بحث خواهد شد. حالا شما بیا بحث وظایف و جایگاه و جزوه چسکی و این چیزا رو مطرح کن. اینها چیزی در واقعیت موضوع تغییر نخواهد داد. باز هم پروژکتورها در غیاب مهندس طراح معمار، توی چشم بیننده خواهند تابید. والسلام
اوکی.بحث ما نخواندن مطالب علمی است و نه تنزل جایگاه مهندسین معماری گرامی.این موضوع که همه چیز زیر نظر مهندسین معماری انجام می شود و او Leader است ، این واقعیت که مهندس معمار باید از همه چیز سر در بیارد و مسلط بر امور باشد را عوض نمی نماید.
آن مهندس برقی هم که با آن پروژکتور چشم ملت را کور می کند باز هم بیسواد یا با سواد صرفاً تئوری است.اطلاع داریم که نورپردازی حرفه ای را با نرم افزارهای Calculux و Dialux بر “اساس فضای موجود معماری” با ارتفاع ، زوایا و محیط موجود مدلسازی و طراحی انجام می دهند و معمولاً نور پردازی باعث تغییر فضا نگشته (مگر در بعضی جاها تغییرات اندکی در محیط ایجاد گردد) و خود را با محیط وفق می دهد تا محیط را تغییر دهد.نورپردازی دارای قواعد و اسلوب اثبات شده ای بوده که می توان در رابطه با قواعد معماری از مراجع فوق الذکر استفاده نمود.
آقای مهندس مطلق با تمام احترامی که برای شما قائلم ، باید بگویم که چیزی که واقعیت را تغییر میدهد تکرار اشتباهات گذشته و پافشاری بر نظرات شخصی نیست.مطالعه استاندارد ها ، به روز رسانی روش ها ، نگاه کردن به مسائل با دید و نگرش باز و جمعی ، سعی بر الگو برداری و کمک گیری صحیح از تجربیات کشور ها و افراد با تجربه در این زمینه است.این که شما می فرمایید خارج رو ول کن و ایران رو بچسب ، یعنی اینکه من می خواهم با همین سیستم موجود هماهنگ باشم و علاقه به پیشرفت ندارم.دقیقاً بناها و اوستاها هم در ایران همین حرفها را میزنند.می گویند اینجا ایران است و …. (انشا ا… که از دست حرف من ناراحت نشوید)
من در این وب سایت این همه فیلم گذاشتم و شما به شخصه دیدید که ۹۰% اجرا در این فیلم ها صرفاً تغییر روش در انجام کارها بوده است ، نه خرید تجهیزات گران قیمت.مثلاً فیلم های گچ کاری ، پله بتنی ، بنایی و … که در اینجا گذاشتم ، هیچکدام وسیله آنچنانی نیاز نداشتنه و تغییر طرز تفکر و تجدید نظر منطقی احتیاج دارند.این مساله را یک بنا با تجربه پر مدعا به من گفت که قبل از دیدن این فیلم ها من و فیلم های ندیده رو مسخره می کرد و بعد از دیدن اون فیلم ها التماسم می کرد که این فیلم ها رو براش تو CD برزم و بدم بهش!
پس باز تکرار می کنم ، واقعیت جاری ما را بدین جا رسانیده و این سیستم ، سیستم معیوبی است که برای اصلاح آن بایستی هر یک ابتداً شخصاً به اصلاح و پیشرفت خویش بپردازیم.این سیستم اگر تا به حال جواب میداد ، وضع ما اینجور نبود.پس سیستم موفقی نمی باشد.
بک چیز را هم شخصاً بگویم ، من طراحی نورپردازی مهندس معماری که کاملاً از محاسبات نورپردازی سر در بیاورد را به طراحی مهندس برقی که از معماری و ساختمان سر در می آورد ترجیح میدهم.
مهندس علیرضا، سپاس از دید مثب شما، چند نکته لازم است که ذکر کنم … مسلما کار طراحی ساختمان یک کار تیمی و کار اکیپ مهندسی است. چیزی که در مورد معمار گفتم یک وظیفه است نه یک امتیاز.
برداشت اشتباه نظر دهنده اول از نوشته بالا، تعبیر متن ساده و خودمانی به عدم شناخت و توهم بود. با این حال اگر شما تایید نکرده بودید من پاسخ نمیدادم چرا که باید نظرات مختلف و حتی متضاد گفته و شنیده شود. اما نظر شما بر خواننده ها اثر دارد و از آن درس می گیرند. لذا آن جمله که “هرکس باید به اندازه سوادش گام بردارد” مرا در جایگاه کسی که متن رو نوشته و نه از طرف کل سایت به پاسخ واداشت.
من هم مثل شما به شدت بر کار اصولی اصرار دارم. اما برای اینکه ما یک گام به جلو برداریم و کمی از مسیر را اصلاح کنیم باید نسبت به وضعیتی که در آن قرار داریم شناخت کافی داشته باشیم. اشتباهات و کاستی های پروژه لزوما یه معنی عدم شناخت مهندسین طراح پروژه (در همه رسته ها) نیست.
از شما و خوانندگان میخوام دو مطلب “چه مشکلاتی” و “فرایند تولید” را مطالعه کنید.
برای بهتر شدن قطعا ما به الگو گیری نیاز داریم و من با صحبت شما کاملا موافقم، ولی پس از شناخت بستر. نکته ای که در مورد فیلمها گفتید هم اتفاقا گویای همین مطلب است. کسی که در شرایط موجود کار کرده بیشتر ارزش آن را می فهمد حتی آن بنای پر مدعا چون در این سیستم کار کرده با دیدن این شیوه ها ناگهان تلنگر می خورد که برای صحیح کار کردن به امکانات عجیب و غریب نیاز نداریم.
به همه دوستان اطمینان میدم مطالبی که نوشته شده حاصل تجربه سالها کار در زمینه طراحی و تهیه نقشه های اجرایی و سالها خون دل خوردن است، مطالبی که به زبان ساده نوشته شده و گاها به واقعیتهای دردناکی اشاره دارد.
سپاس از شما به خاطر دید مثبتی که دارید، من هم از کار با مهندسین سر زنده و خوش فکر از همه رسته ها لذت می برم، مهندسینی که به کار تیمی اعتقاد دارند و سختی های موجود آنها را از رسیدن به یک نتیجه خوب و از بهتر کردن کارها نا امید نکرده.
مهندس بزرگوار
منظور من از سواد در واقع دروس آکادمیک روتین دانشگاهی و شرح وظایف تعریف شده طبق استاندارد سازمان نظام مهندسی بوده و بنده شخصاً قصد جسارت به کسی را نداشتم ، شاید منظورم را بد بیان کردم.
سری کامل این کتابها
http://www.licht.de/en/info-and-service/publications-and-downloads/lichtwissen-series-of-publications/