دسته بندی کتابها بر چه اساسی است

این متن رو میخوام به سبک مجری های رادیو و تلویزیون شروع کنم … بله … صبح که داشتم میومدم … دوستی رو دیدم … گفتش فلانی! … گفتم بله … گفت آقا این دسته بندی کتابها همینطوری هردمبیل و بی اساس صورت گرفته و ما مجبوریم هر سری جستجو کنیم و خیلی کتابها هم که سر جای خودشون نیستند … گفتم مثلا چه کتابهایی؟ … جواب داد مثلا هتلها رو گذاشتید جزو جاهای تجاری ، ما فکر میکردیم ساختمان هتل یک دسته دیگه است تجاری امر دیگریست …قول دادم رسیدگی کنم و داستان  با مطلب مورچه چیه که دسته بندیش چه باشه به پایان رسید اما داستان دسته بندی کتابها ماند که به آن بپردازیم.

یکی از راههای استاندارد دسته بندی ساختمانها خصوصا برای کارهای حرفه ای، دسته بندی بر اساس نوع و عملکرد ساختمان یا همان building type هستش ، حالا چرا در کارهای حرفه ای … علت اینجاست که شما غالبا پروژه ای با یک یا چند عملکرد خاص در دست انجام دارید مثلا یک بیمارستان یا یک هتل … و کم پیش میاد که نمونه های پراکنده و با عملکردهای متنوع را برای طراحی یک عملکرد خاص مورد مطالعه قرار بدیم…

دسته بندی هایی که اینجا انجام شده ، و شاید مهمترین آنها، دسته بندی بر اساس عملکرد و نوع ساختمان و مبنای آن کتاب مرجع استانداردهای معماری تایم سیور است (time saver standards for building types) بنا بر این کافیست به فهرست این کتاب مراجعه کنید و همین دسته بندی را ببینید، صرفا برای برخی قسمتها توضیح مختصری لازم بوده که …

فهرست دسته بندی ساختمانها بر اساس عملکرد :

  • مسکونی شامل آپارتمانها، ساختمانهای ویلایی و تک واحدی، مجموعه های مسکونی بزرگ و کوچک.
  • آموزشی شامل دبستان، راهنمایی، دبیرستان، دانشگاه و ساختمانهای مرتبط.
  • فرهنگی شامل موزه ها، کتابخانه ها، آمفی تاترها و تاترها و تالارهای موسیقی (فرهنگسرا ندارند یا جا افتاده؟).
  • درمانی شامل بیمارستانها، درمانگاهها و خانه های پرستاری.
  • مذهبی شامل کلیساها، کنیسه ها، مساجد (این را ما اضافه کردیم در تایم سیور نیست) و سایر مراکز مذهبی مثل حسینیه.
  • ساختمانهای عمومی و دولتی شامل تالار شهر، کاخ دادگستری و دادگاه، مراکز آتش نشانی، مراکز پلیس، زندانها، کوره های زباله سوز، کنسولگریها ، سفارتها و توالتهای عمومی.
  • ساختمانهای تجاری بازرگانی شامل مراکز تجاری از مجموعه های بزرگ تا یک فروشگاه خرده فروشی، سوپرمارکتها، بانکها، رستورانها، ساختمانهای اداری، ایستگاهای رادیو و تلویزیون، هتلها و متلها.
  • ساختمانهای مرتبط با حمل و نقل شامل فرودگاها و انواع پایانه های حمل و نقل دریایی، جاده ای (پایانه های اتوبوس)، ریلی (پایانه های قطار).
  • ساختمنهای صنعتی شامل پارکهای تکنولوژی و صنعتی، آزمایشگاههای تحقیقاتی و انبارهای کالا و کارخانه ها (این را هم ما اضافه کردیم بالاخره تایم سیور قرآن که نیست!)
  • ساختمانهای تفریحی ورزشی شامل ساختمانها و زمینهای انواع ورزشها، سینماهای آدم رو و اتومبیل رو، باغ وحش و آکواریوم.
  • به این مجموعه و برای تکمیل، ما چند دسته دیگر هم اضافه کردیم که کتابهای مربوط به طراحی داخلی، محوطه سازی، طراحی شهری و شهرسازی را شامل میشود.

بعضی از این دسته ها که فعلا کتابی ندارند را شما در ستون سمت راستی نمیبینید، اولین کتاب که در این زمینه اضافه شد، ما به طور خودکار! دسته آن را به فهرست اضافه خواهیم کرد.

برای شما و تمامی بینندگان آرزوی سالی خوب و خوش و سرشار از سلامتی و شادکامی را دارم و آرزو میکنم هرکجای ایران اسلامیمون که هستید!شاد و سربلند باشید.(این در ادامه مقدمه متن بود.)

565

پر کن پیاله را، کین جام آتشین ... دیریست ره به حال خرابم نمی برد

دیدگاه کاربران
  • ehsan ۱۳ بهمن ۱۳۹۱ / ۳:۵۵ ب٫ظ

    سلام مهندس
    بخش فرهنگی سایتتون مدت هاست نمیاد و کار نمی کنه
    قسمت کتاب های ساختمان های فرهنگی سمت چپ صفحه در دسته بندی کتاب ها

    • مهدی مطلق ۱۳ اسفند ۱۳۹۱ / ۷:۱۹ ق٫ظ

      بخش مورد نظر اصلاح شد. سپاس از شما

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسط
تومان