عنوان اصلی مقاله : نقطه گرهی طرح – سید هادی میر میران ، عکس از وبسایت بنیاد میرمیران
از آنجا که تایپ و آوردن متن کامل مقاله را روا نمی دانم و اصل متن را می توانید در مجله معماری و شهرسازی شماره ۵۵ و ۵۴ (یک جلد) اسفند ۱۳۷۸ – ویژه نامه معماری امروز ایران با نگرشی به فضای طراحی معماری صفحات ۶۲ تا ۶۷ بیابید ،بنابراین خلاصه ای از آنچه میرمیران به عنوان شیوه طراحی خود ذکر کرده است بنا به قولی که داده شده آیتم وار می آورم. این خلاصه در حاشیه متن کانسپت چیست تنظیم شده است.
و اما خلاصه متن :
میرمیران آنگونه که خود میگوید ، کار را به صورت گروهی آغاز میکند (این مدل گروهی آغاز کردن خیلی وقتها برای ما مفید نیست) ، گروه شامل طراح و مدیر تیم : میرمیران و یک عده دستیار است که …
دستیاران بررسی و تجزیه و تحلیل عمیق مدارک پروژه را آغاز میکنند. وظیفه طراح (میرمیران) بررسی اجمالی مدارک – بازدید از محل و تلاش برای یافتن یک ایده خیلی اولیه یا یافتن آنچه میرمیران نقطه گرهی طرح مینامد خواهد بود. آنگونه که توضیح داده شده :
“نقطه شروع یا نقطه گرهی طرح می تواند بسیار متفاوت باشد: گاه یک فرم است ، گاه یک الگو، گاه یک مضمون ، گاه یک مفهوم ، گاه یک شعر، گاه یک خاطر ، گاه یک تصویر، گاه یک خیال ، گاه یک اسطوره، گاه یک نظزیه و گاه نیز ترکیبی از بعضی از آنها. البته من (میرمیران) اعتقاد دارم که ایده طرح باید یک چیز باشد و اگر هم چند چیز است، یکی از آنها کاملا عمده باشد”
مثالهایی گویا که در ادامه ذکر شده ، کانسپت پروژه رفسنجان را فارغ از برنامه ریزی فیزیکی ، فرم یخچالهای قدیمی ذکر می کند همچنین ، بنای فرهنگسراها ملهم از فرمهای قدیمی + درک مبهم طراح از کلمه بسیار پیچیده و پر تصویر فرهنگستان. برای موزه آب شعر سهراب : … من به آغاز زمان نزدیکم ، آشنا هستم با سرنوشت تر آب ، عادت سبز درخت
برای پروژه کتابخانه ملی ، این بیت شعر ناصر خسرو، بنگر به فرشته که دود از پس دیو … چون زر گدازنده که بر قیر چکانیش + حضور مضمونی لوح ها به مثابه ثبت کننده دانش بشری و در نهایت موج هایی در وزش باد در شنهای کویر برای طرح توسعه حرم حضرت معصومه (س) و…
پس از مشخص شدن ایده اولیه که در این زمان اتودهای کمی زده شده، اتودهای حجمی کاملتری انجام می گیرد و در نهایت دستیاران حجم و کار را می پزند و چندین ماکت می سازند و کار به پیش می رود…
این بود خلاصه ای از توضیح مهندس میرمیران از نحوه شکل گیری ایده ها و طرح های خود او … دوستان ذکر این نکته ضروری است که تکیه این معمار گرانقدر بر کانسپت پس از سالها تلاش و تدریس در این عرصه حاصل شده، از فردا راه نیفتید توی آسمون و زمین و در کتابهای شعر به دمبال کانسپت طرح خود باشید: گام به گام و کم کم .
با سلام : ممنون از زحمات شما دنبال مقاله های میرمیران هستم . می تونید بهم کمک کنید منابع یا هر چی در مورد ایشان هست . از کجا می تونم پیدا کنم.
اقا سلام ممنون از زحمات شما دنبال مقاله های میرمیران هستم هیچ جا پیدا نمیکنم خیلی کلافه شدم کسی میتونه بهم کمک کنه
پاسخ من خطاب به اون خانومی بود که نظر گذاشته بودند(خانم saeede
ضمنا نقد و تحلیل در معماری جزئی از فرآیند طراحی معماری است و مسئله ای اجتناب ناپذیره.
و جا داره از زحمات شما درسایت واقعا تشکر کنم.
باسلام.بهتره که چهره های ماندگار معماری معاصر کشورمون رو بزرگ بداریم بجای اینکه با جمله های تمسخرآمیز مورد خطاب قرارشون بدیم.اگر انتقادی میشه باید کاملا تخصصی و البته سازنده باشه.باتشکر
@محمدرضا, اولا، کدام جمله تمسخر آمیز؟ سوما، این باید ها و نبایدهای انتقاد را چه کسی … ؟
سلام در دانشگاه ما شعرمیدن میگن الهام بگیرین طراحی کنید فکرمیکنم یه سر امده باشه دانشگاه ما
salam mersi dastaton dard nakonah zahmat keshidi omadam donbal kansept mirmiran peida nakardam mataleb por mohtava bod behtar bod
مسافرت ها و بازدیدهای دوران دانشجویی
بازتاب نوشته در وبلاگ انجمن علمی معماری دانشجویان دانشگاه آزاد هریس
بازخوانی یک پرونده قدیمی: ضیافت معماری!
http://ninashahrokhi.persianblog.ir/post/731/