آرشیکد یا رویت ؟ بخش دوم

پس از ارائه لینک دانلود کتاب آموزش رویت دوستان زحمت کشیدند و بخشی از امکانات دو نرم افزار آرشیکد و رویت و توانایی های این دو نرم افزار را ارائه کردند. بخش اول به معرفی آرشیکد ( با تشکر از خانم ندا ) و بخش دوم به بررسی مقایسه ای و برتریهای رویت بر آرشیکد ( با تشکر از مهندس مردانی ). البته ما قول یک مقاله مقایسه ای کامل رو گرفتیم ولی تا اون موقع ، من مطالبی که در بخش نظرات آمده رو  ویرایش و مرتب کردم که با زدن ادامه مطلب خواهد آمد. طبیعتا یک حاشیه کوچک هم به متن اضافه شده.

<   ·من با هر ۳ نرم افزار اتوکد و آرشیکد و رویت آرکیتکچر کار کرده ام اما آنچه تجربه کرده ام این هست که قدرت رویت در فاز ۲ بیشتر هست…

 

·

اولین نکته اینکه نرم افزار رویت تمام قابلیتهای آرشیکد رو داره یعنی با ورود به رویت قابلیتهایی که در آرشیکد استفاده میشد برقرارند و قابلیتها و امکانات جدیدی در دسترس کاربر خواهد بود.
یکی از دلایل اینکه دنیا به سمت رویت میره این هست که توانمندی آرشیکد فقط در بخش معماری ست اما رویت نه تنها در حوزه معماری بلکه در بخش سازه و تاسیسات هم به خوبی و با یکپارچگی عمل میکند. در واقع رویت خودش رو منزوی نکرده و بین تمام تخصصهای ساختمان ارتباط برقرار کرده .

· مطلب جالب دیگه اینکه رویت یک نرم افزار bim هست در صورتی که آرشیکد نیست البته در مورد bim اینجا توضیح نمیدم تا مطلب طولانی نشه.

توضیحات bim را در سایت www.veforu.com ببینید …

]bim در واقع building information modeling هستش و تا اونجا که من متوجه شدم یعنی نگهداری اطلاعات کل طرح و نقشه در یک بانک اطلاعاتی با ارتباط کامل بین اجزا ، به طوری که هر جزئ دارای مشخصات خود به طور مستقل و در ارتباط با اجزای دیگر خواهد بود. تغییر یک پارامتر در این سیستم به طور همزمان در همه نقشه ها و بخش ها اعمال خواهد شد و احتمال خطا یا دودره بازی معمارانه به حداقل میرسد.[

· زیان برنامه نویسی Archicad به GDL هست اما برنامه تویسی محیط Revit یه VB.NET هست و اونهایی که به زبانهای برنامه نویسی أشنایی دارن فرقش رو درک خواهند کرد .

] در اینجا پاسخ رسید که : آرشیکد هم مثل رویت برای گروه های دیگه نرم افزار های اضافه داره که روی آرشیکد نصب می شه و کلیه استاندارد های مورد نیاز توشون لحاظ شده اما عموما مشکل گروه معماری با گروه های دیگه اینه که اونا لزومی به استفاده از نرم افزار های با اساس سه بعدی نمی بینن و اتوکد براشون کافیه . ضمنا آرشیکد ۱۳ هم bim هست.

در این زمینه فقط یک توضیحی بدم که ما الان در مورد ارتباط بین ۴ رشته ، در هنگام تهیه نقشه های فاز۲ لنگ میزنیم و اگر نرم افزاری با هماهنگی و سازگاری با نرم افزار قبلی این بحث را هم مرتفع کرده باشد خیلی از مشکلات معماری خصوصا در ایران حل خواهد شد. مشکل اینجاست که همیشه معماری پس از تحویل نقشه به بخشها هم تغییراتی در نقشه ها دارد که گاها به نا معتبر شدن بخشی از نقشه ها ختم میشود خلاصه بحث طولانیست و فکر نمیکنم به این زودی … ولی صحبت در خصوص آینده است و ما یک امیدهایی داریم! .[

· همچنین با مقایسه بین نحوه ترسیم و نحوه برخورد دو نرم افزار با بخشهای سقف ، کف و خصوصا پله ، میتوان تفاوت و توانایی و همینطور انعطاف پذیری بالاتر رویت را مشاهده کرد.

· ورود و خروج مدل ۳ بعدی از و به اتوکد در رویت کاملا تعریف شده است ولی این مساله در آرشیکد امکانپذیر نیست.

· با توجه به اینکه کاربران آرشیکد پیچیدگی و وقتگیر بودن مطلب را در بخش ترسیم پله و کف و سقف مطرح میکنند باید به این نکته توجه داشت که : این تنظیمات برای کار حرفه ای گذاشته شده است.
اگر ما بخوایم یک کار حرفه ای داشته باشیم ابزار مون هم حرفه ای خواهد بود و ابزار حرفه ای هم نیاز به تنظیمات حرفه ای داره.

در مورد پله باید عرض کنم که Revit پله رو ترسیم می کنه اما Archicad پله رو بعنوان یک مبلمان استفاده می کنه بنابراین قدرت مانور Revit بیشتر از Archicad هست. ابزاری هم که تو Archicad پله می کشه خیلی قوی نیست.

ضمنا در مورد ترسیم کف طبقات در نرم افزار Revit باید عرض کنم که یک نگاهی به نحوه اتصالات کف و دیوارهای خارجی ساختمان بر اساس دیتایلهای فاز ۲ بندازید و بعد این قضیه رو در Revit تحقیق کنید و بعد از اون باArchicad مقایسه کنید .مطمئن هستم که اگر این تحقیق رو درست انجام بدین دیگه با Archicad کار نمی کنید.

· همچنین به نکته ای در مورد مدل ۳ بعدی و انتقالش ازAutocad به Revit و برعکس باید اشاره کرد : حدود ۹۰درصد از مهندسین در ایران دارن با Autocad کار می کنن.پس اگر یک نفر یک اتود حجمی با اتوکد کشید و خواستیم با Revit باهاش کار کنیم به مشکلی برخورد نخواهیم کرد اما اگر با Archicad بخواهیم کار کنیم باید وقت مجدد بذاریم و دوباره مدل رو بکشیم.
ضمنا
Revit تحلیل حجمی و آنالیز مدل ۳ بعدی انجام میده و میتونه مدل ۳ بعدی رو تبدیل به نقشه های اجرایی کنه .لطفا به این نکته دقت کنید که هم Revit و همArchicad می تونن از پلان به مدل ۳ بعدی برسند اما اینکه اول اتود حجمی بزنی بعد اونرا به نقشه تبدیل کنی از دست Revit بر می آید اما از Archicad نمیشه چنین توقعی داشت .

· ضمنا شما می توانید مدل محاسباتی نرم افزار Etabs رو وارد Revit Structure کنید و برعکس اما آیاArchicad میفهمه که Etabs چیه؟

خوب … من فکر میکنم هرچه بحث مقایسه بین دو نرم افزار ادامه داشته باشد ، ارزش مطلب بالا خواهد رفت بنابراین از دوستانی که در این زمینه تجربیاتی دارند میخوام که نظر خود رو ارائه کنند. همینطور از خانم ندا و آقای مهندس مردانی برای مطالب ممنونم.

و اما حاشیه :

دوستان در این فاصله من هم دست به کار شدم و نگاهی به خود آموز رویت یا همون tutorial مربوط به نرم افزار انداختم. برای آشنایی با این نرم افزار قبلا کتاب mastering revit معرفی شده بود که به زبان انگلیسی و خیلی طولانی بود (حدود ۷۵۰ صفحه ) ولی این خود آموز به زبان ساده و ۳۵۰ صفحه است ضمن اینکه فایلهای مرتبط با این آموزش در کنار آن برای دانلود قرار گرفته است.

این فایلها از سایت autodesk در دسترس هستند فقط به این نکته دقت کنید که ما متریک کار میکنیم بنابراین فایلهای متریک را دانلود کنید از اینجا : دانلود خود آموز انگلیسی رویت ( فایلهای متریک در انتهای نام خود یک m_  دارند)

دو نکته اشاره کنم. یکی در این مسئله که من به رویت علاقه بیشتری دارم قبلا موضعم رو اعلام کرده بودم منتها مبحث مطرح شده به باز شدن قضیه کمک میکند و دوست دارم و داشتم که نظر همه دوستان رو بدونم و مبحث هنوز برای نظرات دوستان باز هست. دوم ارائه جزوات و مسائلی که به آموزش نرم افزار کمک میکند در عین اینکه به آقای مردانی به عنوان پشتیبان رویت احترام دارم برای این مساله است که آشنایی و آموزش این نرم افزار به هر طریقی ، به همه گیر شدن آن کمک میکند. اگر شما فایلی را کار میکنید خیلی خیلی مهم است که نرم افزار اون مثل اتوکد یا مجموعه آفیس روی کامپیوتر ها نصب باشد.

روز اول که ما با حال و هوای جدید آفیس ۲۰۰۷ آشنا شدیم و کار کردیم خیلی از دوستان ارتقای نرم افزار رو نمیپذیرفتند و آفیس قدیمی داشتند که فایلها رو باز نمیکرد و اجبار به ذخیره فایل به فرمت قدیمی … خلاصه دردسر بزرگی بود ولی حالا همه گیر شد و …

با تشکر از دوستان.

ضمنا وبسایت آموزشی نرم افزار رویت هم قبلا معرفی شده بود برای اطلاعات کاملتر مراجعه کنید.

565

پر کن پیاله را، کین جام آتشین ... دیریست ره به حال خرابم نمی برد

دیدگاه کاربران
  • علی ۵ بهمن ۱۳۹۱ / ۸:۳۳ ب٫ظ

    با سلام خدمت دوستان
    شما در مورد آرشیکد خیلی اشتباه میکنید و آرشیکد همچنان در حال پیشرفت بیشتر حالا خودتون میتونید با نسخه جدیدیش که ۱۶ هست حسابی فرق بین رویت و ارشیکد رو ببینید و موضوع بعدی برای یک معمار ترسیم سریع ، دقیق ، سه بعدی جذاب ،می باشد که همه اینها و بیشتر از این موضوع ها رو در آرشیکد به عمل آورد.

  • مسعود ۱۳ فروردین ۱۳۹۱ / ۷:۱۴ ب٫ظ

    اطلاعات شما از برنامه آرشیکد بسیار محدوده
    در این شکی نیست که مثلا در مقایسه با رویت شما ضعفهایی در آرشیکد میبینید اما ای دلیلی بر ارجهیت رویت نیست
    حوصله ندارم شما میتونید اطلاعات گسترده آرشیکد را خودت جستجو کنی
    محض اطلاع آرشیکد پیشگام مبحث کار گروهی بی آی ام میباشد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • مسعود ۲۱ بهمن ۱۳۸۹ / ۷:۲۹ ب٫ظ

    با سلام خدمت دوست عزیز ازتوضیحات شما متشکرم. من یه سوال دارم اگه میشه جوابش رو به ایمیلم بفرستید .
    روش نصب آرشیکد چجوریه؟ من وقتی نقشه میکشم نمیتونم سیو کنم
    گزینه ی سیو خاموشه.
    باید چیکار کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  • امین شهامی ۲۵ فروردین ۱۳۸۹ / ۱۱:۳۱ ب٫ظ

    میزبانی ضیافت ۱۷ وبلاگهای معماریبنا به سنت وبلاگهای معماری ایرانی، به پیشنهاد میزبان ضیافت ۱۶ جناب آقای شهامی پور در وبلاگ http://www.ashahami.com/weblog.aspx اینجانب به عنوان میزبان این ضیافت انتخاب گشته ام.نظر به درک ملموس مسائل و مصائب و مشکلات و همچنین پتانسیلهای بالقوه عظیم دانشکده های هنر و معماری در ایران عنوان ضیافت ۱۷ اینگونه پیشنهاد می گردد:مسائل و مشکلات و چالشهای دانشکده های هنر و معماری در ایران دوران معاصرمنتظر نظر دوستان خواهم ماند.زود قضاوت…..   .

  • فرشاد مردانی ۲۲ فروردین ۱۳۸۹ / ۹:۴۰ ق٫ظ

    سلامفکر کنم توی کد html این پست ، اتفاق بدی افتاده ، چون کدهای html هم توی متن دیده میشه.یک نگاهی بهش بنداز

  • فرشاد مردانی ۲۲ فروردین ۱۳۸۹ / ۰:۵۹ ق٫ظ

    سلاممهدی جان.خیلی متشکرم از جمع بندی خوبت.حتما به موقع مقاله رو بهت می رسونم.با ۲ تا مجله دارم صحبت می کنم که انشاله اونجا هم چاپ بشه.از خانم ندا هم خیلی متشکرم به خاطر نظرات سازندشون

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسط
تومان