آیا رویای معماران به واقعیت پیوسته است ؟

 

مدتهاست که ترسیم نقشه های معماری خصوصا در زمینه نقشه های اجرایی (فاز۲) بدون هیچگونه پیشرفتی ثابت مانده است. زمانی که ترسیمات دستی در سالهای پایانی دهه ۶۰ شمسی جای خود را به نقشه های کامپیوتری داد … معماری و کار تهیه نقشه ها به مرحله ای جدید وارد شد … دیگر نیازی به تیغ زدن نقشه ها نبود و نقشه ای که ساعتها راپیدی کردن آن طول میکشید در عرض نیم ساعت با یک دستگاه پلاتر قلم به دست ترسیم میشد. دیدن این صحنه شاید همین حالا هم شما را میخکوب کند … سپس امکانات سه بعدی به نرم افزار و سرعت و کیفیت به چاپگرها اضافه شد. چاپگرهای جوهر افشان ظرف چند دقیقه یک نقشه را ترسیم میکرد … با ورود اتوکد ۱۴ و پلاتر لیزری در اواخر دهه ۷۰ ، دنیای ترسیم معماری وارد تحولی دیگر شد. نرم افزار خیلی از مشکلات را رفع کرده بود و نقشه ها در کسری از دقیقه از دستگاه پلاتر خارج میشد … صدها نقشه در یک روز…

مهمترین دست آورد این سیستم توانایی اصلاح نقشه ها و تولید نقشه های بیشتر با استفاده مجدد از ترسیمات گذشته بود. درب و پنجره و مبلمان و … فقط یک بار ترسیم میشد…دقت نقشه ها هم که جای خود. اما … پیشرفتهای جدید کامپیوتری بیشتر شیوه ها و ابزار ها را کاملتر کرد ، راپید کامپیوتری ما دیگر نوکش خشک نمیشد و جوهر نمیداد منتها هنوز در ترسیم نقشه های اجرایی ابزار در مرحله ای خیلی خیلی ابتدایی مانده است.

در ایران اما شیوه ای جدید ابداع شده است. منگنه کردن معمار به نقشه ها و ارسال به کارگاه ! چرا؟ علت را قبلا توضیح داده ام. هزینه و زمان زیادی که برای نقشه های خیلی کامل معماری لازمند آنها را از صرفه خارج کرده. ما عملا به نقشه هایی نیم بند ( نقشه های خیلی کار شده فاز۲ که با وسواس تولید میکنیم منظورم هستند وگرنه غالب نقشه های تولیدی اصلا وارد این بحثها نمیشوند!) اکتفا کرده ایم.

آیا وقت آن نرسیده که … وارد مرحله ای جدید از تولید نقشه های اجرایی شویم ؟ نقشه هایی که نرم افزار ترسیم گر در آن از حد یک راپید ساده و یک میز نقشه کشی فرا تر رفته و واقعا تبدیل به ابزاری هوشمند در دست ما شود ؟ کف ها را بشناسد ؟ دیوار ها … مصالح ؟ ترازها … پنجره و درب … بابا خسته شدیم از اینکه یک تراز در یک پلان را اصلاح میکنی باید به تمام ۶۳ صفحه نقشه ها سر بزنی مبادا ! آخرش هم چند نقشه و بزرگنمایی فراموش میشود و …

مدت کوتاهی است که همونطور که در پست قبلی هم اشاره کردم با نرم افزار revit آشنا شدیم. یکی دو روز وقت گذاشتم و GETTING STARTED WITH ARCHITECTURAL REVIT رو مطالعه کردم. دوستان پیشبینی پیش از موعد خوب نیست ولی من فکر میکنم آینده در دستان REVIT خواهد بود. ترسیمات دو بعدی و سه بعدی هم زمان ، تنظیمات مفصل ترسیمی ، برخورد هوشمند با خطوط و اجزای معماری و راحتی بیش از حد ترسیم پلان نما و مقطع … البته اگر از دودره بازیهایی که در ارائه نقشه های فاز ۱ داریم ، بگذریم ! و مهمتر از همه تهیه نقشه های اجرایی و اصلاح همزمان در همه بخشها. کافیست تراز را فقط یک جا اصلاح کنید. مساحت فضاها ؟ آب خوردن. زدن مقطع ؟ فقط خط مقطع رو بکش … ترسیم با REVIT خواهد بود.

اینجا قصد معرفی نرم افزار را ندارم و دانش آنرا هم … ولی همانطور که زبان برنامه نویسی ویژوال رویای چندین ساله برنامه نویسان را محقق کرد، فکر میکنم این نرم افزار هم رویای چندین ساله معماران را محقق کند. از مهمترین مسایل هماهنگی بالای REVIT با برادر و خواهر بزرگتر خود یعنی AutoCad  و  3DMax است چرا که همه متعلق هستند به کمپانی AutoDesk و نیازی به شرح اضافه ندارند. اگر معمارای امروز با تعجب به داستان پاره شدن کاغذ کالک زیر کشش پلاتر قلمی مثل داستان جن و روح گوش میدند و کسانی که پای ویستا و SEVEN مینشینند هرگز از اینکه کامپیوتر فقط یک خط فرمان DOS بود تصوری ندارند … معتقدم روزی نرم افزارها در خصوص تناسبات و سبک و سیاق و ایده های معماری هم نظر خواهند داد و یک دستیار هوشمند برای معمار خواهند بود. اونروز تصور اینکه کامپیوتر روزی خط را فقط یک خط میشناخته خیلی عجیب خواهد بود.

آمار بیشتر این نرم افزار رو گرفتم حتما اینجا قرار خواهم داد همچنین از وبسایت آموزشی که دوستان راه انداخته اند میشود اطلاعات بیشتر گرفت همینطور وبلاگ تازه تاسیس آقای مهندس مردانی و … خلاصه یکی نیست به ما بگه پیر مرد این مسایل دیگه از تو گذشته …

565

پر کن پیاله را، کین جام آتشین ... دیریست ره به حال خرابم نمی برد

دیدگاه کاربران
  • ندا ۱۷ اسفند ۱۳۸۸ / ۹:۱۳ ق٫ظ

    سلام. پیشنهاد می کنم قبل از هر قضاوتی archicad 13 و library مجهزشو ببینید و بعد با revit  مقایسه کنید. revit  نسبت به اون هنوز خیلی نوپاست و مثل بقیه ی نرم افزار های  autodesk پیچیده است.

  • مانی ۹ اسفند ۱۳۸۸ / ۹:۱۵ ب٫ظ

    سلاممن هم یه وب دارم ولی به قشنگی وب تو نیستدوست عزیز مایل هستید که با هم تبادل لینک داشته باشیم اگر مایل بودید منو با نام   کلبه معماران جوان.مقاللات وغیره   لینک کنید بعد بهم خبر بده تا با هرنامی که خواستین شمارو لینک کنم  

  • فرشاد مردانی ۶ اسفند ۱۳۸۸ / ۰:۰۶ ق٫ظ

    روز مهندس مبارک

  • امین ۲۲ بهمن ۱۳۸۸ / ۱۱:۳۵ ب٫ظ

    سلام دوست عزیزاز وبلاگت استفاده کردم خیلی جالب بوداز اینکه به بلاگت اومدم خوشحالمنظرت درباره تبادل لینک چطورهما تازه کاریم و به کمک شما نیاز مندیممنتظر حضورتون هستم

  • فرشاد مردانی ۲۱ بهمن ۱۳۸۸ / ۲:۱۹ ب٫ظ

    سلامدوست عزیزم خوشحالم که نظرات جالب توجهت رو در مورد نرم افزارRevit Architecture خواندم. بنده را شرمنده کرده اید که اشاره به وبلاگ من نموده اید.ضمنا مثل شما مثل آینه و خشت خام هست . آنچه را که ما نوپاهای معماری در آینه هم نمی توانیم ببینیم شما بزرگان معماری در خشت خام (همون آجری که لوکوربوزیه خیلی دوستش داره)می بینید.

  • تريبون فرياد ۲۰ بهمن ۱۳۸۸ / ۱۰:۱۶ ب٫ظ

    مبارزه با فیلترینگ اعمال شده ی سایتها توسط دولت کودتابا تلاش دوستان عزیزمان ، نسخه ی جدیدی از نوار ایزار جنبش سبز جهت دسترسی سریعتر و گذر از فیلترینگ دولت کودتا تهیه شده است.با پخش این ابزار به اطلاع رسانی جنبش سبز یاری رسانید.همیشه سبز باشیدhttp://rapidshare.com/files/348302963/Green_Wave_Toolbar.rar.htmlhttp://www.megaupload.com/?d=V24SW81A

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسط
تومان